1. Učestalo mokrenje

  Pitanje broj: #146793

  Poštovani,

  Dva do tri dana pred jaču promjenu vremena mokrim učestalije nego inače. Noću bar jednom ustajem, a danju svakih 1. 5-2 sata. Ponekad je potreba tako jaka da ni 5 minuta ne mogu da trpim. Kad prođe promjena sve se vrati u normalu.

  Odgovoreno: 26. 05. 2018.
  • Poštovani,

   Učestalo mokrenje može biti simptom različitih bolesti. Napišite nam da li imate još neke simptome, npr tegobe pri mokrenju, povišenu temperaturu, pojačano žeđadnje. Za početak, uradite osnovne lab analize, nivo šećera pregled urina, pa ukoliko bude bilo nekih odstupanja od normalnih vrednosti, znaćete kome treba da se obratite.

   Pozdrav

Komentari na pitanje: #146793

  • Hvala. U međuvremenu smo imali obavezan sistematski pregled, koji uključuje i obavezne laboratorijske preglede, svi nalazi krvi i urina su u granicama normale, šećer je čak bliže donjoj granici (4. 1) . Tegobe o kojim sam pričao nisu više toliko izražene, mada se znaju pojaviti i biti prilično frustrirajuće, pogotovo kad sam u vožnji a potreba za mokrenjem dođe iznenada i bude gotovo neodgodiva. Ljekar mi je rekao da nemam razloga za brigu, eventualno da malo češće obavljam kontrole urina. Još jednom vam hvala.

Ostavite komentar