1. Povišeni eozinofilni granulociti

  Pitanje broj: #148487

  Poštovani, 

  U prilogu je izveštaj krvne slike. Povišeni su eozinofilni granulociti. Molim Vas za komentar. Da li je potrebna neka dodatna analiza i na šta ukazuju povišene vrednosti? 

  Odgovoreno: 23. 05. 2018.

Komentari na pitanje: #148487

  • Imam povećane Eoinzofilne granulocite vrednosti 5.4%...u poslednje vreme mi se javlja trnjen je 3 prsta na desnoj ruci pri određenom položaju jer često gledam mobilni a u slobodno vreme pravim korpice od papira pa mi je desna šaka više opterećena... Molim za vaše mišljenje.. Hvala

  • Postovanje, devojcica od 3 god vec oko 10 ak dana ima problem sa povracanjem i prolivom, ne ucestalo, jednom dva puta u toku dana, onda 2, 3 dana nista i onda opet povracanje tokom noci i proliv opet ne ucestal. Radili smo rezultate, eozinofilni granulociti su 5,4 ref.vrednost <5,0 jed.%, bazofilni granulociti 2,7 ref.vr.<1,0, bazofilni granulociti 0,25 jedinice 10*9/L ref.vr. <0,20.. Pa ako moze vas misljenje?

  • Pozdrav. I kod mene su nađeni brojni eozinofilni granulociti. Meni je zapušen nos, pogotovo desna nozdrva. Nekad mi se desi golicanje, i da mi nestane glas, pa moram da se nakašljem i popijem vode. A inače nešto slabiji glas imam kad pričam. I takođe imam nekad šlajm kao grudvica u grlu.

Ostavite komentar