1. Posledice želudačne kile

  Pitanje broj: #133367

  Ja već jedno 8 godina ne mogu da živim normalno. Bio sam kod bezbroj doktora i niko da otkrije moj problem. Ja sam težak slučaj. Probleme koje imam se u toku dana smenjuju više puta. Bude mi dobro par dana, pa se opet pogorša. Ne pusim već 8 godina, pijem baš retko, trčim na traci, hranim se zdravo, uglavnom posno, bez nezdravih salama, čajni i drugih suvomesnatih proizvoda. Jedemo domaći tamni hleb, spremamo na maslinovom ulju, voće svaki dan, 2 jabuke, narandže. Uvek po nešto od voća mora da ima. I opet problemi. 

  Trenutno osecam kad se probudim nisam odmoran, osećam malu nelagodnost u rukama i nogama, i kao neku jezu po telu i osećaj hladnoće. I sada mi je po malo hladno, nelagodno, i varira mi, čas osećam malu mučninu u desnom delu trbuha, pa zatim pređe u predelu  želudca, tj. u grudima, pa mi teško u glavi, sve sam kao umoran, neraspoložan. Ne osećam se dobro. Zna da mi bude hladno na nogama, kad pokrećem vrat i ramena čuje se pucketanje u zglobovima, krvna slika dobra, zučna kesa presavijena, imam zeludačnu kilu, pritisak oko 135/85, ultra zvuk srca uredan, imao sam heliko bactery, mozda se opet pojavila. Osetim da mi ponekad i srce preskoči, teško mi u grudima, i varira mi pritisak 120 do 140/80 do 95. 

  Od sada ste vi moji doktori, pitajte šta vas zanima, i koje analize da radim. Ja kad uradim poslaću vam rezultate. Molim vas. Sve je počelo kad sam pre oko 8 godina bio u   Sijarinskoj banji i kao da sam nešto pojeo u hrani u restoranu, neki virus ili šta već i odmah su posle 3 dana počeli ti problemi i evo ja već 8 godina živim napeto i pod nekim tegobama. Ja radim sa auto delovima, ako vam nešto treba za auto nabavicu vam.

  Odgovoreno: 23. 12. 2014.
  • Poštovani,
   Simptome koje ste naveli su poprilično široki i nejasni. Deo togoba koje osećate, a pre svega mislim na mučninu i bolove u stomaku mogu biti posledica želudačne kile koju imate. Takođe i posledica toga što ste imali već problema sa helico bacter. Osećaj malaksalosti i teskobe u grudima mogu se objasniti graničnim vrednostima pritiska, a navodite da se on kretao i do 140/95. 
   Ne znam kada ste poslednji put radili analize krvi, ali mislim da ne bi bilo loše da ponovite kompletnu krvnu sliku kao i biohemiju. Ono što želim da vam naglasim, faktor kumulativnog dejstva stresa takođe ne treba odpisati kada se traže uzroci vaših tegoba. U svakom slučaju savet je da se obratite lekaru, za početak to može biti i lekar opšte prakse
   Pozdrav

Ostavite komentar