1. Pitanje broj: #169119

    Postovani,

    Treba mi pomoc u tumacenju nalaza krvi i urina. Prvi nalaz je nalaz u kojem je krv i urin zajedno predstavljen. Posto vrijednosti nisu bile u granicama, moj doktor je predlozio da ponovimo nalaz urina, tako da je drugi nalaz, samo nalaz urina. Bez obzira na vrijednosti nalaza ja konstantno osjecam umor, malaksalost, tezinu,imam tamnu mokracu svako jutro i pece me pri mokrenju. Imam 23 godine, zensko, nisam spolno aktivna. Zanima me vaše stručno mišljenje, šta bih dalje trebala da radim? Hvala unaprijed.

    Odgovoreno: 01. 05. 2020.
    • Poštovana, 

      Ponovljeni nalaz urina je dosta bolji od prethodnog. Simptomi koje imate ukazuju da je prisutna blaža infekcija urinarnog sistema. Obzirom da ne vidim datume kads ste radili lab nalaze i da ne znsm da li ste koristili neke lijekove ili domace pripravke, ne mogu da dam precizan odgovor. Da li pijete dovoljno tečnosti i čajeva? Da li ste imali povišenu tjelesnu temperaturu? Kakakv je arterijski pritisak? Imate li bolova u stomaku?

      Uzimajte dovoljno tečnosti, čaj od brusnice, Urifar vrećice (razmutiti ujutro sa vodom 30 minuta prije obroka).

      Lijep pozdrav, 

       

Komentari na pitanje: #169119

    • Hvala puno na odgovoru i savjetima. Nisam koristila nikakvu terapiju, ponekad popijem čašu čaja od brusnice ili uvinog čaja. Nekada stavim kantarionovo ulje na uložak, što mi malo pomogne. Nisam imala temperaturu, ali ovako se osjećam sigurno duže od dvije godine. Što se tiče bola u stomaku, rijetko osjećam neke bolove, s tim da su simptomi peckanja gori pred menstruaciju. Da napomenem i da sam imala gljivicu candida albicanis u crijevima, nisam provjeravala, ali smatram da se smirilo jer ne žudim za slatkim i za "lošom" hranom, a i ishrana mi je bila reducirana u tom peridou. Hvala Vam još jednom na odgovoru.

Ostavite komentar