1. Bol u visni levog kuka

  Pitanje broj: #162423

  Već 10 godina povremeno osećam bol na levoj strani u visini kuka, bol nije stalan ni jak, kreće se sa prednje strane kad bi raširio šaku i uhvatio za kuk pokrio bi područje bola. U poseldnje vreme javlja se češće, gotovo stalno. Bol nije jakog intenziteta i još ne mogu da utvrdim zašto me boli, ne mogu da povežem ni sa radom, dosta sam u pokretu, prosječno sam u vozilu, ne radim teške fizičke poslove. Niti da povežem sa ishranom, većinom jedem posnu hranu mesne prerađevine ređe. Četiri puta sam išao na ultra zvuk, poslednji put pre mesec dana, Jetra, žuč, bubrezi, sve je uredno. Jedino pijem tablete za pritisak

  Odgovoreno: 22. 06. 2019.
  • Vrlo je teško proceniti, samo na osnovu Vaseg pisma, o čemu se može raditi. U svakom slučaju lokacija na kojoj opisujete bol ukazuje da se najverovatnije radi o nekom muskulo-skeletnom problemu. Tj. bol ima poreklo ili u mišićima ili u samom kuku. Posebno što ste već pregledali bubrege i isključili mogućnost nekog bubrežnog oboljenja koje bi se manifestovalo bolom u sličnoj regiji. Bitno je saznati kada se bol tacno javlja, kojeg je intenziteta, gde se siri, koliko traje, kakav je bol u pitanju, sta ga pogorsava,a sta ga smanjuje, postojanje nekih autoimunih oboljenja u porodici, licna istorija povreda i operacija, itd.

   U svakom slucaju bi trebalo da se javite Vasem lekaru koji ce obaviti detaljniji pregled i uputiti Vas i na Rendgen kuka u slucaju potrebe.

    

Ostavite komentar