Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79172)

  1. od marta meseca ove godine muce me glavobolje koje podsecaju na tenzione glavobolje(to je neka moja licna procena),javila sam se lekaru opste praxe,ali nikako nemamo dobru komunikaciju.Naime,pre manje od dve godine dozivela sam veliku traumu(otac mi je iznenada preminuo)i to me je izuzetno jako pogodilo,sto je uticalo na pojavu anxioznog poremecaja pracenog panicnim napadima.Pocela sam lecenje kod neuropsihijatra i sve je teklo nekim normalnim tokom ,kada je ona predlozila da pocnem terapiju antidepresivima(xalol,flunisan).Iako se moje stanje bitno popravilo uz lek lorazepam,koji sam do tada pila,ona je ipak insistirala da pocnem ovu drugu terapiju.Od nje mi je posle nedelju dana pozlilo(tremor,bronhospazam,stezanje u predelu nadbubreznih zlezda,podizanje zeludacne kiseline,nesvestice,bolovi u rukama i nogama,razdrazljivost,tuga...).Sa terapijom sam odmah prestala,ali su ostale posledice,tj.ovi simptomi koji su se ispoljavali u toku napada i dalje su ostali prisutni.Sada me ! muci jaka glavobolja.Pritisak u glavi i osecaj kao da ce da explodira.Cesto ne vidim dobro(uradila sam i oftamoloski pregled-nalazi su uredni,malo promenljiv ocni pritisak).Jako mi smeta da gledam tv,slusam muziku,osetljiva sam na sve zvuke,treptanje boja itd.Najgore je sto radim kao zubni tehnicar gde posao iziskuje dobru koncentraciju na te male protetske nadoknade koje izradjujem,pa imam veliki problem jer nakon dva sata gledanja u jedan od tih objekata,vid mi se zamagli,glava boli,osecam nekakva zanosenja u stranu(slicno vrtoglavici),muka mi je i ne mogu najbolje da se orijentisem. Zakazala sam pregled kod neurologa,ali bih volela da mi Vi pomognete,cisto svojim misljenjem o celokupnoj situaciji i date mi neki savet. Hvala Vam.

    Odgovoreno: 15. 07. 2007.


    • Postovana Mirjana, na Vase pitanje je odgovoreno jos 18.03.ove godine kada Vam je receno da se radi najverovatnije o tenziono-misicnim glavoboljama u sklopu anksiozno-depresivnog sindroma i da je neophodna udruzena akcija neurologa i psihijatra. Nadam se da Vam je ovaj odgovor stigao, ukoliko ne, javite se ponovo.


  1. Molim Vas da mi odgovorite koje su metode lečenja hematoma nastalog usled traume na čeonom režnju mozga i koliko obično traje hospitalizacija bolesnika. Hvala

    Odgovoreno: 21. 05. 2007.
  1. Kako se leci bolesnik sa 100% zacepljenom desnom karotidom i zacepljenjem leve od 60% i kakve su sanse za prezivljavanje. BOLESNIK hoda ,krece se samo levu ruku ne pokrece.unapred hvala.

    Odgovoreno: 21. 05. 2007.
    • Postovana Sladjana, postojanje potpunog(100%) zacepljenja karotidne arterije nije indikacija za rekanalizaciju(bilo da se resava na operativni nacin ili balon dilatacijom sa stentom). Suzenje krvnog suda od 65-70%i vise jeste indikacija za jednu od napred navedenih tehnika. Iz kratkog pisma koje imam pred sobom ne mogu da znam kada je bio mozdani udar, ali pretpostavljam da je u to vreme nastalo potpuno zacepljenje desne unutrasnje karotidne arterije i da je ono za posledicu imalo kontralateralnu slabost. Kako se bolesnik dobrim delom opopravio, treba i dalje nastaviti sa fizikalnom terapijom- nema jasne granice do kada treba ici sa njom(desava se da se bolesnik nakon mozdanog udara postepeno i vidno oporavlja i po 2-3 godine). Uz navedenu terapiju obavezno treba da uzima antiagregacionu terapiju(neki od preparata acetil salicilne kiseline u dozi od oko 100mg dnevno-Andol, Acisal, Aspirin, Cardiopirin, ili, ako je moguce, Clopidrogel). Razume se da treba pratiti stanje leve unutrasnje karotidne arterije, javiti se vaskularnom hirurgu, te dozvoliti njemu da resi kada je pravi momenat za operaciju ili balon dilataciju i postavljanje stenta

  1. Postovana Doktorice, Imam pitanje za Vas, pretpostavljam da je to polje Vase ekspertize. Naime, pre par meseci sam poceo da imam blage a potom i jace grcenje misica(igranje) oko levog pa nakon odredjenog perioda i oko desnog oka. To grcenje misica je potpuno van moje kontrole. Pre par nedelja sam primetio odredjena blaga grcenja misica potkolenice i nadkolenice. Da li je u pitanju mozda napetost ili je nesto ozbiljnije. Molim Vas posavetujete me kom doktoru da se obratim. Hvala

    Odgovoreno: 21. 05. 2007.

    • Postovani Milane, iz sturih podataka u pismu moze se samo nagadjati o cemu se radi. Prema sifri pretpostavljam da ste iz Nisa, te Vam savetujem da se javite lekarima neuroloske klinike koji se uze bave navedenim tegobama: mr sci Jelena Stamenovic i mr sci Gordana Djordjevic

  1. Poštovana profesorka, moj očni lekar je posumnjao da se kod mene javlja multipla skleroza i da je povezano sa mojim gubitkom vida od pre 11 godina. Kako ja ne osećam ili ne primećujem da se nešto kod mene izmenilo sem što mi bolest očiju (lamelarna ruptura macule luteea) teče svojim tokom kako mi je i rečeno da će ići, mene interesuje koji su simptomi kod osoba obolelih o multipla skleroze, kako se to manifestuje i da li oboleli može to sam da primeti ili neko iz njegove okoline. Napominjem, da mi je predložio magnetnu rezonanacu, ali ja sam 2000.-te godine bila na magnetnoj rezonanci u Novom Sadu i samo mi je potvrdjena gore navedena dijagnoza u vezi očiju i ništa više. Njegovo zapažanje i predlog su me uznemirili jer ništa neznam o toj bolesti i molim Vas da mi odgovorite.

    Odgovoreno: 21. 05. 2007.


    • Postovana Vesna, razvoju multiple skleroze moze da prethodi retrobulbarni neurit, ali isti moze da se zavrsi i kao samostalna bolest. Na osnovu onoga sto je uradjeno kao dopunska dijagnostika 2000.te godine, jasno je da multiple skleroze nema. Ponovno radjenje magnetne rezonance jeste opravdano, ali samo iz jednog razloga-uredan nalaz ce Vam pokazati da i posle svih ovih godina nema nicega. Zakljucak: uradite MR iz razloga dusevnog mira.Nakon dobijanja rezultata(iskreno se nadam da ce biti apsolutno uredni) u potpunosti potisnite i pomisao o MS.

Prikazano 4286-4290 od ukupno 4301 pitanja