Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80889)

  1. Kako izgleda akutna faza hemiplegije tj. njeni propratni simptomi odmah   nakon CVI? Molim vas ako moze opsirno ili da me uputite na neku   specijalizovanu literaturu, posto je u pitanju diplomski rad. Unapred   zahvalan

    Odgovoreno: 04. 11. 2007.
    • Postovani,  pitanje Vam je nejasno i visesmisleno.  Hemiplegija znaci u bukvalnom prevodu istostrana oduzetost ekstremiteta. Ona  je sama jedan od simptoma sloga i ona nema svoje propratne simptome vec  posledicu nemogucnost hoda. Najcesce je u pocetku mlitava, sa hipotonijom  ekstremiteta i niskim refleksima (postoji od pocetku spasticna, povisenog  tonusa mada redje) a kasnije se razvija spasticitet. S obzirom kako ste shvatili pojam hemiplegije sva druga objasnjenja iz literature bi bila  komplikovanija. Pozdrav

  1. Postovani dr. Vukasinovicu, vec vise godina imam tremor ruku i glave, mada je intenzivniji tremor ruku. Jako se neugodno osecam u drustvu, jer nekad  bez tremora ne mogu popiti ni casu soka. Dok u nekim periodima, tremora  uopste nema. Pokusavam da to kontrolisem, ali ne uspevam. Imam 22 godine,  a  tremor se poceo javljati od 15 godine. Interesuje me da li se tremor moze spreciti i kako?

    Odgovoreno: 04. 11. 2007.
    • Postovana,  osim podatka o tremoru bitno bi bilo obaviti neuroloski pregled a i neke dijagnosticke metode u svrhu otkrivanja etiologije tremora. Javite se  (zavisno od mesta stanovanja) prvom neurologu koji ce vas uputiti u neku od > Neuroloskih klinika na Odeljenje za ispitivanje poremecaja pokreta. Pozdrav

  1. Poštovani doktore, nadam se da ce te mi ubryo odgovoriti, naime radi se o   mom ocu kome je na MR-u data sl.dijagnoza:Umerene degerativne promene na   rubovima prsljenskih tela, suzen i.v.prostor L2-L3 sa znakom rupture   analus   fibrosus-a dorzalno.Spinalni kanal je urednog promera i kontura. U   spinalnom   kanalu u nivou i.v. prostora L2-L3 u desnom recesus postoji formacija   signala diska koja vrsi kompresiju duralne kese i nervnog korena desno.   Zanima me vase misljenje da li je potrebna operacija i da li je neizbezna?   Da li je moguce da je usled neadekvatnog masiranja tj.kiropraktike doslo   do   izliva? Hvala vam

    Odgovoreno: 31. 10. 2007.
    • Postovana,  posli smo obrnutim redosledom, tj. napisali ste mi sprovedenu dijagnostiku  bez tegoba vaseg oca, od kada traju i kada je usledilo pomenuto masiranje  (da li su se tegobe intenzivirale masazom i da li je MRI kicme uradjena  nakon masaze ili pre nje). Nema nikakvog izliva prema opisu. Na nivou L2-3  doslo je do prskanja prstena oko diska i pritiska diska na duralnu kesu i  korene desno (verovatno ima izrazenije tegobe kroz desnu nogu). U principu  ako su tegobe podnosljive i reaguju na analgetsku terapiju (niste napisali  da li je primao terapiju i koju ako je primao) nije potrebna operacija.  Potrebno je uraditi EMNG nogu da se vidi da li postoji denervacija a uslov  za snimanje je da prodju tri nedelje od pocetka bolova. Nakon toga se javite  sa opisom snimka i detaljnim opisom tegoba. U obzir dolazi i fizikalna  terapija u banjskim uslovima zavisno od vaseg mesta prebivalista (preporuka  je Ribarska Banja). Javite se sa nalazom!

  1. Postovani Dr.Vuksanovicu,molim vas za savet rodjena sam 1962.asfiksiji   .Od   rodjenja imam parezu facijalis leve strane.od maja meseca pocele su   nesvestice,nstabilnost pri hodu uradjen mi je NMR dijagnoza je:agehesio   cerebelli uniloteholis h.sinagenesias sepli pelucijdi,micuoinfoucti   cerebni   subcorhicicis.l.dex pijem calinton 2x1.Upucena sam na invalidsku   komisiju.zanima me kakva je ovo bolist jer sam saznala,sokirana sam jer   nikada do sada nisam znala da imam neki nedostatak.Molila bih vas da mi   kazete kako da sacuvam zdravlje.imam ja jos tegoba .diskopathija   lumbalis,spondiylosis cerviscalis ,hypacusis sesoneuralis l.sin gravis et   arflexio labyrinthi l.sin.cong. struma difusa, esotrophija cum amblopia   o.s.lagophtalmus o.s

    Odgovoreno: 27. 10. 2007.
    • Koliko sam razumeo iz teksta, koji je sa dosta gresaka u latinskim izrazima,  tj.dijagnozama koje ste naveli, rec je o promenama na mozgu nastalim zbog  asfiksije na rodjenju i slabijoj cirkulaciji zbog cega i imate te simptome.  Ne znam samo da li vam je pri snimanju magnetnom rezonancom radjena i  magnetna angiografija sto ne bi bilo lose u dijagnostickom smislu. Ne znam  ko vam je odredio terapiju ali tbl.Cavinton (napisali ste Calinton) se  uzimaju iskljucivo 3 puta dnevno i to u akutnoj fazi 3x2 a kao produzna  terapija 3x1. Uz to bih dodao i tbl.Aspirin protect 100 1x1 i tbl.Mg 150  2x1. Ako niste radili magnetnu angiografiju uradite dopler krvnih sudova  vrata pa se javite u vezi nalaza. Puno zdravlja i srece  Dr Nikola Vukasinovic

  1. Imam dijagnozu hipotireoze vec 3 godine i na terapiji sam tako da nivo   TSH   drzim pod kontrolom. Nivo CK je oko 200 stalno i nasla sam u literaturi da   je to moguce kod hipotireoze. Medjutim osecam zamaranje mada mi je posao   takav da po ceo dan stojim pa je mozda zamor i od vena. Ali u mirovanju   osecam misicne trzaje, kratkotrajne, uglavnom u ekstremitetima. Sta bi to   moglo biti i sta treba da ispitam?

    Odgovoreno: 26. 10. 2007.
    • ta pojava moze da ide uz hipotireozu, a posebno u sklopu opste slabosti,  zamaranja. Nije lose da uradis u sklopu laboratorije elektrolitni status  (Na, K, Ca, Cl) i EMNG (elektromioneurografija) ekstremiteta na kojima je  najizrazenije javljanje. Javi se sa nalazima!

Prikazano 4286-4290 od ukupno 4307 pitanja