1. Otok na obrazu

  Pitanje broj: #153505

  Poštovani, 

  Već 2 meseca imam otok na desnom obrazu koji se nekada smanji nekada poveća. Par puta išla kod zubara, misleći da je od zuba. Međutim, rečeno mi je da je moguće da se zapušio pljuvačni kanal i da u nedostatku pljuvačke moj otok se povećava. Da li je potrebna intervencija kako bi se taj kamenčić izvadio ili postoji drugo rešenje? Ja sam pokušavala sa antibiotikom i svakodnevnim korišćenjem žvaka i bombona kako bih izazivala što veću salivaciju. Hvala unapred.

  Odgovoreno: 06. 09. 2017.

Komentari na pitanje: #153505

  • Poštovani savetujem svima ortologa specijalistu uho nos i glava trebate uput za snimanje glave Radi se o nekom zapušenoj veni na predelu mozdanog kanala moze biti veoma opasno po vase zdravlje čak ako ne budete podlegli radiološkim snimcima da se utvrdi snimak cele glave i lica koji traje pola sata nije nimalo lak zadatak potrazite pod hitno savet vaseg lečnika da vas uputi specijalisti ortologije nadam se da sam vam pomogao ovim jer sam imao i ja slican problem na srecu sam rano izlijecen malim zahvatom na desnom obrazu lica a nije bilo povrede u glavi srecom koja se cesto uzrokuje otekline na licu devedeset posto desna strana

  • Imam i ja isti problem vec oko 4, 5 dana. . Na desnoj strani lica, blizu usne imam malo jaci otok i bas je tvrd, velicine oko 4cm, bas na sam otok imam crvenilo na licu i kao da mi se ljupi koza, imam utisak kao da hoce nesto da probije iznutra. Bio sam kod doktorke nista mi nije znala reci sumnjala je da nije od zub, pa sam dobio uput kod zubara kad su pregledali nije bilo zbog zuba posledica ili uzrok. Dali su mi da pijem neki lek i mazem mast. . Neznam trenutno kako se zovu al mi nista to jos uvek ne pomaze. . . Plasi me da nije nesto strasno neznam kome da se obratim za savet sta treba da preduzmem. Ako moze neko da mi da neki savet? Unapred hvala.

Ostavite komentar