1. Bolovi kod zloćudnog tumora donje usne - Dr Bojan Pejaković

  Pitanje broj: #162074

  Moj otac ima 72 godine i zloćudni tumor donje usne. Operisan je dva puta, a poslednja operacija je bila u novembru prošle godine. Posle ove operacije išao je na zračenje koje je završeno pre mesec i po/dva.

  Trpi jake bolove sa leve strane lica koja povremeno otiče. Gotovo svaki dan plače i jauče i na bradi su mu se stvorile rane.

  Pije razne lekove za bolove, poslednji koji je dobio je Trodon pre nedelju dana. Jede samo tečnu hranu i svakim danom mu je sve gore, veoma je slab.

  Bili smo za Uskrs u Urgentnom centru izvadili mu krv, uradili CT glave, izboli ga 50 puta, nisu uspeli da mu daju infuziju zbog vena koje su non stop pucale.

  Poslednje što sam primetila je smrdljivi gnoj koji mu izlazi iz usta sa leve strane, on se ceo oseća jako neugodno i to je ono što me trenutno plaši.

  Molim vas za neki savet. 

  Odgovoreno: 01. 05. 2019.

Komentari na pitanje: #162074

  • Mariska Mulai Landi 04. 05. 2019.

   Hvala, doktore. Moj tata već ide u ambulantu za terapiju bola, prvo je dobijao flastere, Morfijum, zatim mu je prepisan lek Jurnista prvo od 8mg, pa povećan na 16mg. Sada prima i Trodon i svi oni nisu doprineli boljitku tj. svi deluju jako kratko, brzo im prestane dejstvo a drugi tek moze da popije posle ne znam koliko sati.

   Sada se pojavilo nešto novo, vadio je isečke biopsiju grla i nosa i kada sam juče zvala da čujem nalaze, PH nalaz nisu hteli da mi kažu, pitali me da li je tata nekada ležao kod njih na odelenju ORL, rekla sam da nije, i rekla mi doktorka da dodjemo u utorak kod njih. Ne znam šta nas čeka ali moramo da idemo dalje.

   Hvala doktore još jednom i pozdrav!

Ostavite komentar