1. Pitanje broj: #19548

    Moja majka (56 godina) ima sledeći nalaz color dopplera sonografije krvnih sudova donjih ekstermiteta: "... V.S.M. levo kompetentne junkcije, normalnog kalibra u natkolenom segmentu, lako varikozno izmenjena u potkolenom delu, bez tromboze. Desno ima znakova insuficijencije protoka u distalnim perforatorima. U suprapatelarnom recesusu levo izdvaja se mala količina izliva. U levoj zatkolenoj jami izdvaja se Bekerova cista lučnog oblika, sa ishodištem u srednjem delu zgloba ukupnog uzdužnog dijametra oko 70 mm, najveće širine oko 15 mm." Radiolog, koji je radio color dopler, je dao svoje misljenje po pitanju 'Bekerove ciste' da dok je ove velicine jos ne treba operacija, vec antibiotici.
    Molim Vaše mišljenje. Napominjem da moja mama ima bolove u levom kolenu u vidu kočenja, kao da joj se blokira ta noga.
    S' poštovanjem.

    Odgovoreno: 23. 01. 2009.
    • Postovana Marijana, Slazem se sa vasim radiologom u onom delu da za sada nije potrebna operacija. Mislim da nisu potrebni ni antibiotici vec samo fizikalni tretman koji ce dovesti do boljitka. U slucaju gojaznosti potrebna je i dijeta i gubitak kilograma. ass dr med sc Dragan Milic

Komentari na pitanje: #19548

    • Salence_86@yahoo.com 12. 02. 2020.

      Imam Bekerovu cistu koja je mala, jedva 2 santimetra. Da li od nje hoće malo da pucketa koleno kada uradim raskorak to jest kada spustim koleno tokom vežbe, i da li ona puca sama od sebe. Koji su najbolji antibiotici za nju?

Ostavite komentar