1. Ultrazvučna liposukcija

  Pitanje broj: #120137

  Interesuje me Vaše misljenje o ultrazvučnoj liposukciji. Visoka sam 175cm, i imam 71kg, Višak masnih naslaga mi je najizraženiji na stomaku pa sam mislila da tretiram tu regiju. Medjutim, istraživanjem na internetu pronašla sam i mišljenja nekih lekara da to nije potpuno ispitana metoda i da su posledice moguće u vidu oštecenja unutrašnjih organa, što me je prilično uplašilo. Molila bih vas da mi iznesete vaše mišljenje o ovoj metodi.

  Odgovoreno: 30. 01. 2019.
  • Poštovanje,

   Mogu da razumem da neke osobe, zbog prirode svog posla, na primer snimanja filma ili koncerta, mogu poželeti da primene neku od liposukcija. Ultrazvučna liposukcija ili ultrasonična lipoplastika je metoda koju primenjuju mnoge opšte i specijalne bolnice. Ja je u svrhu redukcije masti ne preporučujem, jer koliko god postupak bio manje ili više invazivan, nema boljeg načina da korigujete izgled od telesnog vežbanja i pravilne ishrane. Takodje, pored toga što nosi određene rizike, na žalost, liposukcijom delujemo na posledicu, a ne i uzrok koji je doveo do tog stanja.

   Zbog toga, ne iznenadjuje podatak da 80% osoba, koje su uradile liposukciju, vrati istu količinu masti pa čak i više 4 do 6 meseci nakon intervencije. Razlog tome su uglavnom nezdrave navike u pogledu ishrane i nedostatak fizičke aktivnosti. 

   Promena navika je ključ uspeha i trajne promene. Preporučujem da u svoje dnevne aktivnosti uključite bilo koji vid fizičke aktivnosti i promenite navike u pogledu ishrane.Ostavite komentar