1. Rekreacioni bodibilding dobijanje mase

  Pitanje broj: #129771

  Bavim se rekreaciono bodibildingom. Ne koristim ništa od suplemenata, a planiram da uzmem kreatin. Da li je kreatin efikasan da se uzima bez whey proteina i u kom periodu? Što se tiče drugog pitanja ono je vazano za anaboličke steroide. Da li je opasno uzeti testosteron? Čuo sam da je ušpricavanje dosta bezbednije od uzimanja oralno. Ne želim da dobijem ne znam koliko na masi,  jer velika masa nije dobra za srce, ali hoću da nabacim 6 do 10 kilograma. Zanima me Vaš savet u vezi toga, a ako mi preporučite nešto voleo bih da to bude sa što manje nuspojava, kao na primer andriol testocaps.

  Odgovoreno: 31. 01. 2019.
  • Poštovanje,

   Kreatin je suplement koji može da se uzima samostalno i kao takav ima efekta. U sinergiji sa beta alaninom i whey proteinom ima jače dejstvo i pozitivno utiče na povečanje mišićne mase. U dozi od 5-7 grama po danu, kreatin možete da koristite bez pauze, ukoliko već nemate zdravstvenih problema.

   Upotrebu hormona i steroida u smislu dodavanja mišićne mase ne preporučujem. Upotreba je povezana sa zdravstvenim rizicima i dozvoljena je isključivo kao prepisana zdravstvena terapija od strane vašeg lekara.

   Ukoliko imate dobro isprogramiran plan treninga i ishrane i znate pravilno da izvodite vežbe, oko 6kg mišića možete dodati za 10 - 12 meseci. Ukoliko vam je genetika naklonjena, početnik ste i uz gore pomenute suplemente, možete dodati čak i do 10kg mišića za isti period. 

Ostavite komentar