1. Smanjenje stomaka nakon porođaja

  Pitanje broj: #150700

  Poštovani, 

  Moje pitanje je kako da skinem stomak? Porodila sam se prirodnim putem pre 3 meseca a ostao mi je stomak toliko veliki da me svi pitaju "kad će ta beba"? Menstruaciju sam dobila nakon 4 nedelje od porođaja redovna je, a ne dojim. U trudnoći sam dobila 19 kg i zaista mi je bio ogroman. Kilaža mi je sad ok, imam oko 55 kg ali mi je ostao stomak.

  Odgovoreno: 01. 02. 2017.
  • Poštovana,

   Postoje dva osnovna razloga gojenja koja najčešće budu kombinovana. Do prve polovine dvadesetih godina se razvijamo a posle toga sledi stagnacija sa laganim opadanjem mnogih životnih funkcija. U našem slučaju obratićemo pažnju na opadanje mišićne mase koja se kolokvijalno naziva i "usporavanje metabolizma". Generalno postoji tendencija da ako se nešto ne koristi da ga organizam umanji i resorbuje. To opadanje mišićne mase dovodi so smanjivanja energetskih potrba organizma to jest do smanjivanja bazalnog metabolizma. Lek treba tražiti u okretanju smera dešavanja vežbama snage, čime podižemo metabolizam.
   Sa druge strane, hrana bogata ugljenim hidratima nas uvodi u stanje gde organizam pravi zalihe. Moja preporuka je da ne probate dijetu sa ekstremnim smanjivanjem unosa kalorija već "low carb" dijetu, sa smanjenim unosom ugljenih hidrata. Povećanjem unosa masti i proteina a smanjenjem ugljenih hidrata, mi programiramo organizam da kao gorivo koristi masti u misiji podizanja metabolizma.

   Ako Vam treba stručna pomoć oko vežbanja i ishrane slobodno mi se javite na ovaj mail.
   Pozdrav

Ostavite komentar