1. Anksioznost u vezi sa štitnom žlezdom

    Pitanje broj: #738

    Lečim se već tri godine od anksioznosti. U početku smo sumnjali na štitnu žlezdu mada su rezultati pokazivali da je sve u redu. Međutim, skoriji rezultati pokazuju male promene: TSH-1,597 (0.300-4.000) FT4-21.80 (11.5-22.7) TPO-218,00

    Odgovoreno: 08. 05. 2007.
    • Anksioznost nije posledica oboljenja štitaste žlezde. Funkcija žlezde je dobra, na šta ukazuju i nalazi hormona, pa lečenje u tom smislu nije potrebno. Preporučuje se ultrazvučni pregled štitaste žlezde radi kompletiranja nalaza i eventualnog isključenja zapaljenske ili morfološke promene.

Ostavite komentar