1. Pitanje broj: #167694

    Dobar dan,ima jedan problem. Msm da imam pesak u bubregu koji vucem vec dva meseca. Isao sam kod doktora sada ali ne moze niko da me pregleda detaljno. Jer su sad vazniji pacijenti koji su oboleli od korone. Sto ja naravno podrzavam. Zanima me da li mi vi mozete pomoci i reci sta bi trebao da uzimam od hrane a sta da izbegavam? Jer bol postane sve jaci i jaci. Nisam radio nikakve analize. Samo sad kad sam isao su mi rekli da je sigurno pesak u bubregu ali ne mogu sada da mi rade nalaze.

    Odgovoreno: 01. 05. 2020.
    • Postovani, za "pesak" u bubrezima mozete uzimati Rowatinex 3x1 dnevno uz vise tecnosti (liminada, negazirane vode, uroloski cajevi a izbegavati gazirane vode, sok od grejpfruta). U ishrani treba smanjiti so i crvena mesa te lisnato povrce, lesnike, bademe i druge namirnice bogate oksalatima. Obzirom da imate bolove cim Vam okolnosti dozvole treba da uradite urin, urinokulturu i ultrazvucni pregled bubrega. Srdacan pozdrav

Komentari na pitanje: #167694

    • Milan Milosevic 01. 05. 2020.

      Zdravo, mislio sam da imam pesak u bubregu i otišao sam da uradim urinokulturu. Nalazi su mi kao kod dečaka od sedam godina. Savršeni. Ali ja imam bolove još uvek. Nekad to prelazi na testise, postaju jako hladi i po nogama osećam hladnoću. Nekad se bol prebaci na gluteus. Planiram da uradim i ultrazvuk čim prođe korona. Da li možda znate šta bi moglo da bude? Hvala Vam puno.

Ostavite komentar