1. Spermogram i peruanska maka

  Pitanje broj: #112283

  Radio sam spermogram i svi rezultati su bili u granicama normale. Pokretljivost 60% , ali mi je rečeno da mogu da budu i bolji, obzirom na volumen u rasponu od 2-6 ml, moj iznosio 3 ml i da je koncetracija spermatzoida iznosila 32 mil/ml.
  Zanima me inetresuje kako bi u tom segmentu moj spermogram mogao da se poboljša, imajući u vidu ishranu.
   
  Takođe me interesuje biljka u prahu koja se prodaje u apotekama i prodavnicama zdrave hrane - peruanska maka. Koliko je ona po tom pitanju efikasna i bezbedna, da li postoje neke nus pojave i koliko bi trebalo da se uzima?
   

  Odgovoreno: 17. 04. 2019.
  • Poštovani,

   Vi bi ste da povećate broj i pokretljivost spermatozoida. Moja preporuka je da svakako obratite pažnju na pravilnu ishranu, izbacite procesuiranu, industriski obradjenu hranu i sve ostale stetne agense, cigarete , alkohol, gazirana pića, dakle što više svežeg povrća i voća.

   Umereno jedite crvenog mesa, jaja i mlečnih proizvoda uz dosta tečnosti, pre svega vode, a naravno limunada i sveže cedjeni sokovi su takođe poželjni.

   Predložila bih i što manje stresa, a to znači da ste više u prirodi i nekoj fizičkoj aktivnosti - makar šetnja.

   To su opste preporuke, ali uz to svakako preporučujem korišćenje Zlatne Make, i to u prahu, zato što je najekonomicnije i najjednostavnije – jedna kafena kašičica dnevno uz doručak, razmućena u malo tečnosti koju inače pijete uz doručak.

   Zlatna Maka iz Srca Prirode je oslobodjena skrobnih lanaca u samoj biljci i time ima jače deistvo od drugih maka na tržištu. Budite samo uredni i koristite je svakog dana, minimum 3 meseca, a može i duže sve dok se hormonski balans ne uspostavi i vaš spermogram, koji ćete ponovo uraditi, pokaže da su rezultati mnogo bolji nego pre upotrebe make.

   Zlatna Maka je čista biljka i u Peruu je stanovništvo koristi u ishrani, tako da nema kontraindikacija, potpuno je bezbedna za upotrebu.

   Individualno je jedino da li vam prija ukus make ili ne. Ako baš ne želite prah, mozete uzeti kapsule, ali da bi imali dovoljnu dnevnu dozu morate uzeti 3x3 kapsule dnevno. 

Ostavite komentar