Dr Olga Murgaški

Fitolog

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Olga Murgaški, Fitolog

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 9

 1. Zlatna maka i antibiotik
  Pitanje broj: #161916

  Za nekoliko dana bi trebalo da izvadim dva umnjaka, zubar mi je naložio da 24h pre operacije krenem sa uzimanjem antibiotika. Da li smem da pijem maku (brend Srce prirode) u isto vreme kada i antibiotik, kao i da li će maka da utiče nepovoljno na oporavak nakon operacije?

  Odgovoreno: 17. 04. 2019.
  • Dr Olga Murgaški

   Slobodno koristite Zlatnu Maku uz prepisanu terapiju antibioticima, a maka će samo pozitivno da utiče na brzi oporavak jer čitav organizam se vitalizuje i ima više energije. Dakle, nema nikakvih kontraindikacija, naprotiv, bićete u manjem stresu dokle god koristite maku.

 1. Da li je mučnina i dijareja usled korišćenja preparata Makamu normalna pojava? Takodje, u kojoj mešavini je ovaj suplement najlakse popiti, obzirom da nije najprijatnijeg ukusa?

  Odgovoreno: 17. 04. 2019.
  • Dr Olga Murgaški

   Niti mučnina, niti dijareja nisu normalna pojava usled korišćenja Makamu. Probajte da koristite Makamu u sred ili na kraju doručka i razmutite ga u smutiju ili voćnom jogurtu (malo tečnosti, tek da se prah razmuti), a onda nastavite dalje da pijete i jedete ono što inače radite.

   Možete i da smanjite dozu na ravnu kafenu kašićicu. Ako se i dalje nastavi dijareja prekinite sa korišćenjem Makamu i posle nedelju dana ćete znati da li kod vas ova mešavina biljaka izaziva takve simptome, sto inace nikada jos nismo imali kao slučaj ili se radi o nečemu drugom.

   Svi ljudi su individue za sebe i ove biljke se koriste u odredjenim delovima sveta kao hrana i smatraju se potpuno bezbednim, ali možda Vaš digestivni sistem nema odredjene enzime za varenje ove mešavine, naročito make.

   Ps: za par meseci ćemo imati i kapsule Makamu za one kojima ukus nije pozeljan.

 1. Spermogram i peruanska maka
  Pitanje broj: #112283

  Radio sam spermogram i svi rezultati su bili u granicama normale. Pokretljivost 60% , ali mi je rečeno da mogu da budu i bolji, obzirom na volumen u rasponu od 2-6 ml, moj iznosio 3 ml i da je koncetracija spermatzoida iznosila 32 mil/ml.
  Zanima me inetresuje kako bi u tom segmentu moj spermogram mogao da se poboljša, imajući u vidu ishranu.
   
  Takođe me interesuje biljka u prahu koja se prodaje u apotekama i prodavnicama zdrave hrane - peruanska maka. Koliko je ona po tom pitanju efikasna i bezbedna, da li postoje neke nus pojave i koliko bi trebalo da se uzima?
   

  Odgovoreno: 17. 04. 2019.
  • Dr Olga Murgaški

   Poštovani,

   Vi bi ste da povećate broj i pokretljivost spermatozoida. Moja preporuka je da svakako obratite pažnju na pravilnu ishranu, izbacite procesuiranu, industriski obradjenu hranu i sve ostale stetne agense, cigarete , alkohol, gazirana pića, dakle što više svežeg povrća i voća.

   Umereno jedite crvenog mesa, jaja i mlečnih proizvoda uz dosta tečnosti, pre svega vode, a naravno limunada i sveže cedjeni sokovi su takođe poželjni.

   Predložila bih i što manje stresa, a to znači da ste više u prirodi i nekoj fizičkoj aktivnosti - makar šetnja.

   To su opste preporuke, ali uz to svakako preporučujem korišćenje Zlatne Make, i to u prahu, zato što je najekonomicnije i najjednostavnije – jedna kafena kašičica dnevno uz doručak, razmućena u malo tečnosti koju inače pijete uz doručak.

   Zlatna Maka iz Srca Prirode je oslobodjena skrobnih lanaca u samoj biljci i time ima jače deistvo od drugih maka na tržištu. Budite samo uredni i koristite je svakog dana, minimum 3 meseca, a može i duže sve dok se hormonski balans ne uspostavi i vaš spermogram, koji ćete ponovo uraditi, pokaže da su rezultati mnogo bolji nego pre upotrebe make.

   Zlatna Maka je čista biljka i u Peruu je stanovništvo koristi u ishrani, tako da nema kontraindikacija, potpuno je bezbedna za upotrebu.

   Individualno je jedino da li vam prija ukus make ili ne. Ako baš ne želite prah, mozete uzeti kapsule, ali da bi imali dovoljnu dnevnu dozu morate uzeti 3x3 kapsule dnevno. 

 1. Poštovani, imam 44 godine. Zbog endometioze mi je odstranjen levi jajnik 2002. godine, i posle toga sam imala normalne menstruacije. 2010. mi se ponovila endometrioza na desnom jajniku i odstranjen mi je veći deo desnog jajnika. Od 2011. redovno koristim Cikloproginovu jer nisam mogla dobiti menstruaciju. 
  Moje pitanje je: Da li uz Cikloproginovu mogu koristiti i peruansku maku? Unapred se zahvaljujem na odgovoru.

  Odgovoreno: 04. 12. 2018.
  • Dr Olga Murgaški

   Poštovana,

   Slobodno možete koristiti Zlatnu maku ili Makamu pored Cikloprogenove. Korišćenje ovih biljki, koje spadaju u superfood hranu nema nikakvih kontraindikacija i vremenom će dovesti do mogućnosti da održavate balans i menstrualni ciklus i bez sintetskih hormonskih preparata. Svako dobro vam želim!

   Pozdrav,

 1. Možete li mi reći, da li osoba sa hipotireozom i Hašimotovim sindromom može uzmati zlatnu maku zbog strašnih problema sa valunzima (oko 10 godina) ?

  Odgovoreno: 04. 12. 2018.
  • Dr Olga Murgaški

   Možete slobodno koristiti zlatnu maku ili makamu koja će smanjiti ili gotovo potpuno otkloniti valunge. Takođe, maka će uticati da se uspostavi balans u radu tireoide jer ova biljka ustvari reguliše rad svih endokrinih funkcija u telu, pa tako i sam rad štitne žlezde! 

Prikazano 1-5 od ukupno 9 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Olga Murgaški