Kako se izboriti sa PMS-om?

PMS (predmenstrualni sindrom) je uveliko poznata pojava kod žena, koja se manifestuje nizom fizičkih i mentalnih smetnji kao što su: nervoza, razdražljivost, grčevi u stomaku, nadutost, smanjenost koncentracije, depresivne misli, pojačan apetit i tako dalje.
Javlja se sedam do 14 dana pre menstruacije, nakon ovulacije i tada dolazi do naglog pada progesterona i estrogena koji direktno utiču na pad serotonina (hormon sreće) i endorfina(hormon koji utiče na otpornost na bol i dobro raspoloženje), te je upravo to objašnjenje ovog stanja.


Jaki bolovi pre same menstruacije i za vreme ciklusa se javljaju kod većine žena. Prepoznajemo ih po grčevima, bolovima u krstima; praćeni su mučninom i napetošću, te žena nije sposobna da normalno funkcionise. Simptome PMS-a možemo umanjiti redovnom i umerenom fizičkom aktivnošću, ishranom uz više voća i povrća. 
Od nedavno se na tržištu pojavio preparat Makamu, koji ublažava i otklanjanja simptome PMS-a. Makamu je 100 % prirodan dijetetski suplement. Namenjen je ženama svih starosnih dobi, od puberteta pa nadalje. Njegov sastav čine Zlatna maka i kamu kamu. Zlatna maka je mešavina tri vrste biljke koju nazivamo peruanska maka (60% žute, 30% crvene i 10% crne) koje rastu na 4000m nadmorske visine u peruanskim Andima. Sadrži 60 fitonutrijenata i specifične alkaloide (makaidi i makaeni kojih ima samo u ovoj biljci). 

Kamu kamu je biljka koja je karakteristična po tome što od svih poznatih vrsta biljaka ima najveću koncentraciju prirodnog C vitamina. Raste u Amazonu i takođe ima više od 60 različitih fitonutrijenata. Zbog toga, preparat Makamu ima izuzetne lekovite benefite. Uspešno pravi ravnotežu u funkcionisanju svih endokrinih organa, brzo i efikasno dovodi u balans ceo organizam i na taj način omogućava svakoj ženi da uvek bude zdrava, raspoložena i vitalna. 

 Kako Makamu utiče na PMS?
 
 
Ove dve biljke jedne su od onih koje zbog svog sastava nazivamo superfood. One direktno utiču na smanjenje problema koje svakog meseca donosi PMS. Makamu održava balans u organizmu tako što svojim neurotransmiterskim dejstvom sprečava nagle promene u telu žene koje su prisutne za vreme PMS-a. Održava opštu i perifernu cirkulaciju i pravilno funksionisanje čitavog metabolizma. Zbog toga neće doći do neraspoloženja, grčeva, nadutosti i svih neprijatnsti koje prati ovo stanje.

Makamu je potpuno prirodan suplement i nema nikakve kontraindikacije.

 

Kako koristiti makamu? 

Pakovanje preparata Makamu je 150g, a potrebna dnevna doza je 3g. Konzumira se uz doručak; jedna srednje popunjena kafena kašičica rastopljena u vodi, čaju, soku, jogurtu je dovoljna kako bi se telo dovelo u balans i rešili problemi PMS-a. 
Kako nema kontraindikacija i blagotvorno deluje na organizam, Makamu možete uzimati iako nemate simptome PMS-a.
Pošto je biljkama potrebno neko vreme da pokrenu sve mehanizme u telu, preporučuje se korišćenje Makamu u periodu od 3 meseca, sa pauzom od 7 do 10 dana nakon tog perioda. Posle ove pauze, nastavlja se sa svakodnevnom konzumacijom.

Jedinstvena kombinacija dve biljke u preparatu Makamu ima mnoga lekovita svojstva i širok spektar dejstava na razna stanja celokupnog organizma žene i o njima ćemo tek pisati u narednim tekstovima. 

Pronađite Makamu u apotekama, prodavnicama zdrave hrane ili na makamu.rs.
Logo Makamu


Podeli tekst:

Dr Olga Murgaški je diplomirala na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a pre toga je završila Devetu beogradsku gimnaziju. Radno iskustvo stiče u Domu zdravlja, nakon čega se zapošljava u farmaceutskoj kući...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde