Kako se rešiti neredovnih i bolnih menstruacija?

Menstrualni ciklus se razlikuje kod svake žene. Neke žene imaju redovnu menstruaciju koju mogu da očekuju u dan, dok je kod drugih situacija potpuno suprotna. Menstruacija se događa otprilike na svakih 24 do 38 dana, a ciklus traje između 2 i 8 dana. To se smatra normalnim menstrualnim ciklusom.
Ipak, gotovo svakoj ženi se nekada dogodila neredovna mensturacija ili izostanak menstrualnog ciklusa. Često to nije alarmantno niti opasno, ali je važno znati razloge zbog kojih do toga dolazi i na šta treba da obratimo pažnju.

Zbog čega dolazi do izostanka i neredovne menstruacije?

Mnogi faktori mogu doprineti do izostanka mesečnog ciklusa i do neredovne menstruacije. Razlog je uglavnom hormonski dizbalans estrogena i progesterona. Zbog toga, devojke koje su u pubertetu i starije dame koje ulaze u menopauzu čestp imaju neredovne menstruacije. Ipak, ovo nije pravilo i neredovna menstruacija ili njen izostanak se može dogoditi svakoj ženi bilo kojih godina. Takođe, na pomenute probleme utiču i:
Stres
Kako je većina nas svakodnevno pod stresom, on je jedan od najčešćih uzročnika neredovnih menstruacija. Stres utiče na menstualn ciklus zbog toga što kortizol (hormon stresa) direktno deluje na to koliko će telo proizvesti estrogena i progesterona.
 
Ishrana
Kao i stres, ishrana takođe utiče na menstrualni ciklus. Preveliki unos nezdravih ugljenih hidrata učiniće da telo proizvodi različite količine određenih hormona, koji će potom uticati na ovulaciju. Sve to može dovesti do izostanka menstrualnog ciklusa ili njenu neredovnost.
 
Previše vežbanja
Redovna fizička aktivnost je preporučljiva i svi smo svesni njenog značaja za organizam, međutim, preterani fizički naopori loše utiču na menstuaciju. Ukoliko previše energije trošimo na vežbanje, velika je mogućnost da će se to odraziti i na naš menstrualni ciklus.
Sindrom policističnih jajnika
Bitan razlog zbog kog dolazi do neredovnih i bolnih menstruacija jeste sindrom policističnih jajnika. On izaziva stvaranje cisti na jajnicima, čime se ometa redovna ovulacija. Takođe, dovodi i do izostanka menstrualnog ciklusa, a često je i razlog neplodnosti kod žena.
Bolne menstruacije 
Pre same menstruacije i za vreme ciklusa veliki broj žena ima jake bolove. To su najčešće grčevi, bolovi u krstima, praćeni su mučninom i napetošću, te žena nije sposobna da normalno funkcionise. Ovakvi bolovi su česti i iscrpljuju imuni sistem. Ipak, proizvod koji balansira sve gore pomenute uzročnike neredovne menstruacije ili njeno izostajanje je Makamu.
MakamuMakamu 
Makamu jeste jedinstven spoj dve superfood biljke i najbolje prirodno i efikasno rešenje za neredovne i bolne menstruacije.
Makamu je jedinstvena kombinacija Zlatne make (sve tri vrste peruanske make - žuta 60%, crvena 30% i crna 10%) i biljke kamu kamu koja ima visoku koncentraciju C vitamina i preko 60 različitih fitonutrijenata. Ove dve biljke u preparatu Makamu čine najbolje prirodno rešenje za neredovne i bolne menstruacije.
Zlatna maka reguliše ceo endokrini sistem i zahvaljujući alkaloidima (makaidi i makaeni, koji se nalaze samo u ovoj biljci) uspostavlja neurotransmiterske veze izmedju hipofize i hipotalamusa, koji su direktno odgovorni za pravilno funkcionisanje reproduktivnog sistema.
Kamu kamu zbog visoke koncentracije C vitamina i preko 60 različitih fitonutrijenata reguliše sve vitalne funkcije u organizmu. Ove dve biljke savršeno funkcionišu zajedno i jedna drugoj pojačavaju deistvo, te je Makamu najbolji izbor za svaku ženu.
Benefiti Makamu:
- Makamu brzo i uspešno reguliše menstrualni ciklus i otklanja bolne menstruacije.
- Makamu je preporučljivo uzimati zbog prevencije izostananka i neredovnosti menstrualnog ciklusa, ali i radi opšteg, a naročito zdravlja reproduktivnih organa. 
- Makamu je potpuno prirodni proizvod koji regulise rad celog organizma i uspešno dovodi u ravnotežu menstrualne cikluse i ovulaciju, čime utiče na zdravlje reproduktivnih organa i plodnost.
 
Kako koristiti Makamu?
 
Dovoljna je jedna kafena kašičica (3-4gr) dnevno kako bi se održavao redovni menstrualni ciklus, otklonili bolovi i prevenisala pojava cista i endometrioze!
Makamu je potrebno redovno koristiti minimum 3 meseca kako bi se osetili rezultati. Nakon toga, važno je napraviti pauzu od 10-tak dana, a zatim ponovo nastaviti sa redovnim korišćenjem.
Makamu za neredovne i bolne menstruacije je prirodno i efikasno rešenje za svaku ženu koja misli o svom zdravlju i želi da ostane što duže vitalna i mlada.

Podeli tekst:

Dr Olga Murgaški je diplomirala na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a pre toga je završila Devetu beogradsku gimnaziju. Radno iskustvo stiče u Domu zdravlja, nakon čega se zapošljava u farmaceutskoj kući...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde