PMS i Makamu

Predmenstrualni sindrom je niz neprijatnih stanja sa kojima je upoznata svaka žena i odlično zna kroz šta prolazi u tom periodu. Koji su simptomi PMS-a?

PMS se manifestije pojavom emocionalnih, psihičkih i fizičkih smetnji. To su: nervoza, depresija, uznemirenost, grčevi u stomaku, nadutost, nedostatak snage i koncentracije, zadržavanje tečnosti u telu, glavobolja, pojačan apetit, želja za slatkišima... I tako svakog meseca - žena prolazi kroz PMS koji joj otežava svakodnevno funkcionisanje.


 Zašto dolazi do PMS-a?

PMS se javlja 7-14 dana pre menstrualnog ciklusa, nakon ovulacije, i tada dolazi do naglog pada progesterona i estrogena koji direktno izazivaju pad lučenja serotonina (hormon sreće) i endorfina (hormona otpornosti na bol i dobrog raspoloženja). Upravo ovo je razlog zbog kog se javljaju sva stanja kod žena u tom periodu, mada medicinski stručnjaci, pored toga, i danas istražuju koji su sve uzroci pojave PMS-a.

 Kako umanjiti i otkloniti simptome PMS-a?

Pored promena svakodnevnih navika, kao što su, više fizičke aktivnosti (koja može biti i samo svakodnevna šetnja) kao i promena načina ishrane (više vlaknaste hrane, povrća i voća), od skoro je na tržištu dostupan Makamu - 100% prirodni preparat za uklanjanje neprijatnih simptoma PMS-a kod žena.Šta je Makamu?

Makamu je prirodni dijetetski suplement namenjen ženama, u svim starosnim dobima, a idealan je za smanjenje neprijatnih simptoma koji svakog meseca prate ženu u PMS-u, i to u njenom najefikasnijem i najproduktivnijem periodu počevši od 18. godine.

Specifičnost sastava obe biljke koje ulaze u sastav Makamu, daje ženama odlične efekte na celokupno zdravlje, a u slučaju PMS-a smanjuju ili potpuni otklanjaju sve tegobe.

Svojom sposobnošću da napravi ravnotežu u funkcionisanju svih endokrinih organa, Makamu će brzo i efikasno dovesti u balans ceo organizam i omogućiti svakoj ženi da uvek bude zdrava, raspoložena i vitalna. 

Ovaj preparat sadrži kombinaciju Zlatne make, koja raste na preko 4000m nadmorske visine peruanskih Anda i Camu Camu koji raste u Amazonu.

Kombinacija Zlatne make (tri vrste peruanske make, pomešane kao što rastu u prirodi: 60% žuta, 30% crvena i 10% crna), sa svojih 60 fitonutrijenata, sa specifičnim alkaloidima (makaidi i makaeni kojih ima samo u ovoj biljci) i  Camu Camu koji pored više od 60 različitih fitonutrijenata sadrži i najveću koncentraciju prirodnog C vitamina, daje Makamu izuzetne lekovite benefite i sprečava svih neprijatnih stanja koja se javljaju kod PMS-a.


 Kako Makamu utiče na PMS?

Dve biljke (gore spomenute: peruanska Zlatna maka i Camu Camu) u sastavu Makamu su dva efikasna i lekovita superfood-a i direktno utiču na smanjenje problema koje svakog meseca donosi PMS. Makamu svojim neurotransmiterskim dejstvom sprečava mogućnost da dođe do naglih promena u telu žene koje se dešavaju za vreme PMS perioda. Održavajući dobar balans, opštu i perifernu cirkulaciju, kao i pravilno funksionisanje čitavog metabolizma neće doći do neraspoloženja, grčeva, nadutosti i svih nabrojanih neprijatnsti koje prati ovo stanje. 

Obzirom da ove biljke pojačavaju jedna drugoj dejstvo i daju jače i brže lekovite efekte, Makamu predstavlja idealno prirodno rečenje za otklanjanje posledica PMS-a. Prirodnim putem i bez ikakvih kontraindikacija, žena može da umanji i spreči pojavu gotovo svih simptoma, predmenstrualnog sindroma i omogući sebi da bude raspoložena, vedra, zdrava i lepa svakog meseca.


 Kako i koliko koristiti Makamu?

Makamu dolazi u pakovanju od 150g, a ženi je dnevno potrebna doza od 3g.
Konzumacija: Srednje popunjena kafena kašičica, svakog jutra, rastopljena u vodi, soku, jogurtu, čaju, uz doručak.. - je pravi izbor za sve žene - bile one u PMS-u ili ne.

Biljkama je potrebno određeno vreme da pokrenu sve mehanizme u telu i zato je neophodno korišćenje Makamu u periodu od 3 meseca sa pauzom od 7 do 10 dana nakon tog perioda. Posle ove pauze, nastavlja se sa svakodnevnom konzumacijom.

Jedinstvena kombinacija dve biljke u Makamu ima mnoga lekovita svojstva i širok spektar dejstava na razna stanja celokupnog organizma žene i o njima ćemo tek pisati u narednim tekstovima. 

Pronađite Makamu u apotekama, prodavnicama zdrave hrane ili na www.makamu.rs.

Podeli tekst:

Dr Olga Murgaški je diplomirala na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a pre toga je završila Devetu beogradsku gimnaziju. Radno iskustvo stiče u Domu zdravlja, nakon čega se zapošljava u farmaceutskoj kući...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde