Zlatna maka - glavna dejstva

Zlatna maka – lepidium meyenii je 100% čist prah biljke koja raste na preko 4000m peruanskih Anda.

Upotrebljavali su je za ishranu i lečenje plemena pre Inka i zapisi govore o lekovitosti ove biljke koja je toliko bila na ceni da se umesto zlatom porez plaćao makom. Prvi zapisi o njenoj upotrebi potiču još pre 10.000godina.

Svetsku afirmaciju zlatna maka je dobila zahvaljujući naučnom radu peruanskog bilologa, Dr Gloria Chacon de Popovici.

Puno njenih istraživanja i knjiga koju je napisala o maki učinila je da se svet ponovo zainteresuje za takozvano peruansko čudo i otkrije sve njene lekovitosti.

Glavna dejstva

ŽENE MUŠKARCI
PMS Libido
Neredovne menstruacije Potencija
Policistični jajnici Plodnost
Plodnost Prostata
Menopauza Andropauza
Osteoporoza Fizička vitalnost

 

Dejstva Zlatne Make - za oba pola

/muskarci-zeneAntioksidant, afrodizijak, poboljšava cirkulaciju, revitalizira, umanjuje depresiju i anksioznost, stimuliše rad moždnih ćelija, podstiče memoriju i mentalne sposobnosti, reguliše hormonani sistem, povećava fizičku izdržljivost i snagu, daje energiju, podmladjuje ceo organizam.

Dejstvo Zlatne make na žene

Najbolji prirodni preparat za menopauzu, na prirodan način zamenjuje hormonalnu terapiju,otklanja siptome PMS-a, endometrioze, policističnih jajnika, reguliše neredovne menstrualne cikluse, povećava plodnost, povećava libido, vraća seksualnu želju, reguliše rad tireoidne žlezde, smanjuje osteoporozu, daje mladalački sjaj i mekoću koži i kosi, povećava vlažnost sluzokože.

Dejstvo Zlatne make na muškarce

Povećava plodnost, libido i potenciju, povećava broj i pokretljivost spermatozoida, povećava volumen sperme, povećava seksualnu snagu, smanjuje uvećanu prostatu, otklanja često mokrenje, rešava probleme kod prerane ejakulacije, smanjuje erektivnu disfunkciju, povećava fizičku izdržljivost i vitalnost.

Način upotrebe

Zlatna maka je dostupna u dva oblika: prahu i kapsulama. Potrebno je uzimati redovno i u dužem vremenskom period od minimum 3 meseca, a najčešće i duže. Dnevna doza zlatne make je od 2-5gr (ravna kafena kašičica= 2gr).

Žene uzimaju dnevnu dozu od 3gr što je ili srednje popunjena kafena kašičica, jednom dnevno uz obrok ili 3 puta po dve kapsule (500mg) make takodje uz obrok.

Muškarci zbog veće konstitucije koriste 5gr zlatne make dnevno što je puna kafena kašičica praha ili 3 puta po 3 kapsule zlatne make u kapsulama.Prah se može pomešati sa jogurtom,sokom ,mlekom,vodom i popiti uz obrok(najbolje doručak)

Gelatinizovana zlatna maka

U procesu gelatinizacije biljka zlatna maka se dodatno obradjuje pri čemu se razgradjuju skrobni lanci iz biljke  i to maku čini lako rastvorljivom zbog čega se bolje, lakše i brže resorbuje u crevima. Gelatinizirani prah make ima  3-5 puta veću bioraspoloživost to jest jači efekat na organizam posto je prisutna veća koncentracija aktivnih supstanci.

Kontraindikacije

Zlatna maka je potpuno neškodljiva biljka, nema nikakvih kontraindikacija i može se koristiti uz ostalu terapiju koja je propisana.

 

 


Podeli tekst:

Dr Olga Murgaški je diplomirala na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a pre toga je završila Devetu beogradsku gimnaziju. Radno iskustvo stiče u Domu zdravlja, nakon čega se zapošljava u farmaceutskoj kući...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 5

 1. Marko 24.10.2022

  Gde je prodajno mesto


 2. Momir 27.12.2021

  Molim vas za savet smem li ja koristiti zlatnu maku posto sam operisao srce i imam ugradjena dva baj pasa pre 18g a sada imam BHP te.


 3. Goran 29.11.2020

  Imam problem vec duze vreme sa uvecanom prostatom stim i losa erekcija da li maka moze da resi erekciju


 4. Zeljko 20.12.2019

  Da li je neko testirao i analizirao sastav zlatne make kod nas? To jeste koju tacno i od kog proizvodjaca kupiti a da pri tom znamo da je u pakovanju stvarno kvalitetna i cista zlatna maka? Jer poznato je da se mnogo manipulise sa raznim dodatcima ishrani.


 5. Nikolina 26.09.2018

  Zahvaljujuci maki ja sam posle 10 godina ostala u drugom stanju posle samo nekoliko meseci koristeci maku. I sada je pojem zbog policisticnih jajnika i visoke anksioznosti. Sve preporuke


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde