1. Problem upale uha kod deteta

  Pitanje broj: #126052

  Poštovani,

  Moj sin u poslednjih godinu dana ima problema sa čestim upalama ušiju, levog i desnog, naizmenično, svakog meseca. U poslednja dva meseca se to pojačalo i za mesec dana je imao po dve upale na oba uha. U Beogradu je dijagnoza h66, h65. 1, prepisivali su nam Panklav sirup, koji poslednji put nije delovao, a zatim Longacef ampule 7 dana. Dečaka samo boli uho, bez temperature, curenja nosa, glavobolja i slično. Po povratku u našu bolnicu, nismo iz Beograda, ordinirajući pedijatar odbija da prepiše ampule i šalje nas do svog orl specijaliste, koji takođe odbija da prepiše Longacef, postavlja dijagnozu h60, h65. 2, prepisuje  Palitrex tablete, posle nedelju dana na kontroli sa drugim bolnim uhom dobijamo Alfacet kapsule od 500mg. Uzet je bris i preporuka da se detetu operiše treći krajnik, što u Beogradu nije spomenuto. Očajni smo, dete nam pati, ne trenira više košarku, ne može da izlazi, ne ide redovno u školu. 

  Odgovoreno: 09. 03. 2014.
  • Poštovani,

   Niste napisali uzrast deteta što je uvek veoma značajno. Ono što je sigurno je to da Vašem detetu treba uradiiti timpanometriju i eventualno audiometriju, u zavisnosti od uzrasta, i naravno razmotriti operaciju trećeg krajnika i eventualnu ugradnju ventoilacionih cevčica ako se timpanometrijom pokaže postojanje sekreta u ušima (uzrok čestih upala ušiju).

   Pozdrav

Komentari na pitanje: #126052

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 13. 03. 2014.

   I pored 12 godina i dalje je u igri treći krajnik i eventualno ispitivanje alergije. Pozdrav

  • Dopunjujem svoje pitanje, decak ima 12 godina, radili smo timpanometriju i rezultati su obostrano tip a, a nalaz brisa je pokazao da postoji cittobacili u uhu i candida, koja se javlja zbog antibiotika. Ima zakazano ispiranje usiju pa cemo onda videti sta dalje. . Hvala.

Ostavite komentar