1. Papilom na krajniku

  Pitanje broj: #132856

  Poštovani, 

  Imam izraslinu na krajniku. Lekar mi je rekao da je u pitanju papilom. Ne boli me, niti me iritira. Mogu li da ga prenesem partneru putem poljupca? Da li je ozbiljno po zdravlje?

  Odgovoreno: 11. 12. 2014.

Komentari na pitanje: #132856

  • Od kad znam za sebe nekad se pojavi nekad ne uglavnom toje alergija i prolece kolko me iskustvo veze 40 godina samo rakije oko vrata sa vunenom odnosno suknenom...ovcijom oko vrata. Takodje i magarece mljeko

  • Nakon 2-3 dana bolova u grlu, izbacivanja sekreta iz nosa, tempereture, virusa, uočio sam na resici malu izraslinu, kao crvenu sitnu bubuljicu. Ne boli iako me grlo boli i grebe dok gutam, jer je vidno je upaljeno. Preventivno sam otišao kod lekara iz straha da nije nešto ozbiljnije.

   Dali su mi da uradim bris grla i influcid 3x1 u periodu 7-10 dana. Malo sam uplašen da nije nešto ozbiljno iako mi je doktorka koja me je pregledala dala do znanja da nije ništa strašno, da je verovatno bakterija od ko zna koliko mogućih spoljnih faktora.

   Kaže da bi trebalo vrlo brzo da se povuče. Treba li da brinem?

  • Senita Musić 25. 06. 2019.

   Prije mjesec dana sam primjetila neku izraslinu na krajniku, ne boli me, niti smeta, Imam osjećaj kao da mi je vrat malo nateknut.

  • Na pregledu kod orl specijaliste rekli su mi za izraslinu na krajniku da je u pitanju papilom. Zanima me da li se papilom prenosi od osobe koja vec ima kliničku manifestaciju hpv-a ili je samo nosilac? I da li je moguć neki drugi put prenosa osim seksualnog, npr. ljubljenjem?

Ostavite komentar