1. Operacija polipa na glasnim žicama

  Pitanje broj: #89269

  Poštovani,

  Možete li mi reći da li je operacija polipa na glasnim žicama zaista rutinska? Ja sam anksiozna i plašim se pri samoj pomeni opšte anestezije, a treba da zakažem operaciju polipa.

  Odgovoreno: 24. 10. 2011.

Komentari na pitanje: #89269

  • Pozdrav. Imam jako veliki problem sa glasnim zivama. Uzasna promuklost zadnjih godinu dana, bukvalno se ujutru budim bez glasa, pa bude promuklost na koju sam vec navikla, tsko komuniciram svakodnevno, i na kraju dana opet ostajem bez glasa. Bila sam na pregledu kod ORL, vizuelni pregled bez ikakvih snimanja.lekar ovako: krvave zadebljale glasne zice pred pucanjem, na njima nema nikakvih drugih promena izraslina itd - zakljucak bez ikakvog snimanja. Preporuka da ostavim cigarete, i lekar smatra da mi je to jedini lek. Smanjila sam cigarete sa jedne kutije na nekoliko cigara dnevno, a glas mi je u sve gorem stanju. Kad god odem na kontrolu kaze mi isto. Ocajna sam, uzasno zvucim iz dana u dan sve vise, sto je najgore pocinje da mi smeta, da me umara dok pricam. Molim vas za savet

  • Odgovor dajem godpođi koja pita da li je opasna operacija. Ja sam operisala pre 13 dana polip i odem. Nije ništa strašno, operacija je super prošla, bez ikakvih problema. Posle toga malo nema glasa ali se ponovo povrati, tako da je bolje na vreme otkloniti. Bez straha, pozdrav.

  • Ja sam operisala polip na glasnoj žici, bio je 8 mm veličine. Smetalo mi je pri govoru ujutru kad ustanem. Operacija je prošla super, nemam glasa, ali se nadam da će za par dana i glas doći nazad. Ko ima ovakvo iskustvo, neka mi se javi, da saznam malo više o tome.

  • Prilikom pregleda i videolaringoscopie, specijalista orl pronasao mi je cistu na levoj glasnoj zici. Problem sa promukloscu pojavio se pre dva meseca, nestajo i vracao se. Problem je sto ja osecam i bolove u tom delu i bolove koji se spustaju nanize. Neznam da li je usled opterecenja glasnih zica ili se bolovi pojave nezavisno od koriscenja glasa. Lekar ipak nije siguran da su bolovi povezani sa pojavom ciste .. znam samo da su se pojavili od momenta kada sam pocela sa promukloscu. Molim vas za savet- da li je jos neko imao slicnih iskustva Hvala unapred

  • I mene je operisao dr Ozren Cebedzic (19.07.2019), samo šapućem, nema glasa, samo inhalacije i ništa mi nije bolje.

  • Operisali su mi polip na glasnoj žici. Još više sam promukla posle operacije. Samo mogu da šapućem. Ne može ni malo lepše da mi se čuje glas, već samo šapat. Nisam tako očekivala ali niko, pa čak ni hirurg mi nisu rekli da ću biti potpuno promukla. Dokle će trajati ova totalna promuklost?

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 05. 03. 2018.

   Postovani, nekoliko nedelja, ali precizno ce vam odrediti hirurg koji vas operise. Pozdrav

  • Znam da je svaki slucaju poseban i specifuican ali makar otprilike da mi kazete koliko traje posteda glasa, odnosno mirovanje?

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 04. 02. 2018.

   Postovani, to će vam najpreciznije objasniti lekar koji vas je pregledao i koji će da vas operiše. Pozdrav dr milosevic

  • Pevac sam pa me interesuje koliko vremenski posle operacije mora da se miruje? Kad mogu poceti opet da pevam jer zivim od pevanja?

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 25. 01. 2018.

   Postovani, bez obzira koja se tehnika koristi da se uklone polipi sa glasnica /laser ili klasicni instrumenti/ operacija se radi u totalnoj anesteziji koja je danas apsolutno sigurna i predstavlja komfor za pacijenta ali za hirurga koji treba da uradi ovu mikrohirusku intervenciju precizno. Srdacan pozdrav, dr milosevic

  • Imam polipe na glasnim zicama, trebalo bi sto pre to da operisem. Interesuje me da li postoji laserska operacija,  obzirom na moj veliki strah od anestezije.

  • Poštovanje, Vladimire kako se danas osecate? Da li sada imate nekih smetnji, da li vas guši? Koliko ste bili u bolnici posle operacije jer i ja idem u dr. Mišović na operaciju. Pozdrav, Biljana.

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 12. 02. 2016.

   Poštovana, operacija polipa se uvek rad pod totalnom anestezijom, srdačan pozdrav

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 17. 10. 2014.

   Poštovana,
   malo je verovatno da je došlo do nekog oštećenja već je potrebno neko vreme za oporavak, detaljniji odgovor zatražite od vašeg lekara koji vas je operisao. Pozdrav

  • Juce sam operisala glasne zice, tj. Polip velicine 7mm x 5mm, danas je drugi dan i jedva imam glasa pri govoru. Da li je to normalno ili su mi oštetili glasne žice pa je samo pitanje vremena da mi se glas oporavi?

  • Ja sam juce operisala polipe na glasnim zicama. Deset minuta je trajala operacija, posle operacije tri dana nesme se pricati, navrh tri dana polako i ksnije normalno. Moze da se jede normalno samo nesmu se pusiti cigare. Moze se pusiti al opet se povrcu polipi na glasnim zicama.

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 29. 09. 2012.

   Taj savet ćete zatražiti i dobiti od lekara koji vas bude operisao jer sve to zavisi od vrste i veličine konkretnog problema.

  • Posle operacije cvorica na glasnim zicama da li odmah moze da se prica ili ne.

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 24. 07. 2012.

   Slobodno možeš da piješ kafu i čaj kao i da jedeš šta god hoćeš. Treba samo da izbegavaš izduvavanje nosa dok ne odeš na kontrolu kod svog doktora kao i intezivnu fizičku aktivnost (npr. Teretana) u narednih 6 nedelja. Najbolje je da za savet oko ponašanja posle operacije pitaš svog doktora koji te je operisao. Pozdrav

  • Operacija uopste nije komplikovana, ja sam je radio u misovicu, dr cebedzic, bolnica je super. Cista uredna, renovirana, osoblje odlicno, a ono glavno anesteticar i dr su super, nisam imao nikakve post op. Probleme u smislu glavobolje i mucnine. . . Ono sto mene interesuje ako neko zna da podeli kako se hraniti posle op. Da li sme da se pije kafa, ja sam odradio op. Pre par dana i skoro nista sem griza ne jedem a kafa mi fali kao nista pre: ) ?

Ostavite komentar