1. Lečenje tinitusa operacijom

  Pitanje broj: #117806

  Poštovani,

  Imam 37 godina, i prilikom plotuna iz vatrenog oružja osetio sam bol i zujanje u ušima. Lečen sam u bolnici, a kasnije otpušten na kućno lečenje sa dijagnozom hypacusis sensorineuralis bill. Sa terapijom Bilobil forte, Trental i Bebiplex. Ovu terapiju koristim već 3 meseca ali se zujanje u ušima ne smanjuje, već počinje da mi smeta i utiče na svakodnevne aktivnosti. Interesuje me da li postoji neka operacija ili neki drugi vid lečenja ili se moram navići živeti sa ovakvim simptomima?

  Odgovoreno: 02. 07. 2013.

Komentari na pitanje: #117806

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 21. 10. 2013.

   Nijedne kapi ne mogu da vam pomognu jer one ne mogu da stignu do unutrašnjeg uva. Uzmite neuroforte tbl. 1 tabletu dnevno u toku 3 meseca. Ako ste u prilici bilo bi koristno i da uradite ispitivanje sluha odnosno audiometriju.

  • Zdravo, imam 25 godina, poslje puanja iz vatrenog oruzja prije 48h, pocelo mi je neko blago zujanje na desnom uhu, i ko neki cudan zvuk, isto kad je probijen auto zvucnik pa sumi nedaje cist zvuk, , tav osjecaj imam, , ali na njega normalno sve cujem samo me brine taj cudan zvuk koji prima uho, interesuje me hoce li to s vremenom biti ok, dali da uzmem neke kapi. . . . Unapred se zahvaljujem. . .

Ostavite komentar