1. Lečenje streptococcus pyogenes

  Pitanje broj: #112607

  Poštovani,

  U brisu grla mi je izolovana streptococcus pyogenes 90% , a bris sam vadila jer sam imala 3 užasne upale grla, odnosno bolove da sam i pljuvačku jedva gutala. Prva dva puta lekar je rekao da je upala grla, i pila sam Fromalid. Alergična sam na Penicil i sad mi je prepisan Hemomycin. Brine me što bolovi jesu umanjeni, ali još uvek postoje, a ostala mi je još jedna kapsula (Hemomycin ima 6 kapsula). Da li je trebalo da dobijem injekcije (ja bih i više volela), samo da prekinem ovaj krug? Kad mi savetujete da ponovim bris, koliko dana nakon prestanka terapije? Da li postoji nešto s čim bih mogla ispirati grlo? 

  Odgovoreno: 18. 02. 2013.

Komentari na pitanje: #112607

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 22. 11. 2016.

   Bris uradite 10 dana posle poslednje tablete hemomicina jer ovaj antibiotik ostaje u krvi duže nego ostali antibiotici. Ako imate bolove uzmite nešto protiv bolova kao što je brufen, diklofen ili slično. Pozdrav

  • Ja isti problem imam, po 2 put mi se vraća jaka upala. Nisam davao bris grla, ali pijem hemomicin i ostala mi je još jedna tableta, (1 tabla od 3 tablete) i sada me jako boli grlo. Kako si izlečila to, jel može neko da pomogne? Znači mogu nesto protiv bolova da uzmem, hvala.

Ostavite komentar