1. Lečenje stafilokoke u nosu

  Pitanje broj: #84449

  Poštovani, 

  Imam 43 godine, radio sam bris nosa i grla i u nosu su mi nađene staphylococcus aureus u velikom broju, urađen mi je i antibiogram. Lekar mi je dao Alfacet 500 mg da pijem svakih 8 sati. Interesuje me da li je to dovoljno ili treba još nešto da koristim?

  Odgovoreno: 02. 07. 2011.

Komentari na pitanje: #84449

  • Pozz ljudi, ja sam operisao devijaciju nosa pre neki dan u bel medic-u, jer niko neće od drzavnih da me operiše u koroni i pritom su mi izolovali bakteriju staphylococcus u nosu. Panklav ti neće pomoći za nju, pio sam ga prethodno. Pancef se zove antibiotik za to i pije se jednom dnevno sedam dana. Nakon toga ponovi bris.

  • U grlu imam staphylococcus aureus i pseudomonas aeruginosa, ne prave mi nikakav problem, i ne pamtim kad me je zabolelo grlo. Htela bih bebu, pa me zanima da li one mogu da uticu na trudnoću, sa ginekoloske strane je sve u redu. 

  • Radio sam sanitarni pregled i nadjena mi je bakterija staphylococcus aureus dobio sam mast da mazem. Interesuje me da li stvarno mogu da se izlečim za 7 dana?

  • Postovani.! Nazalost u ovo vreme Korone i sveopšteg haosa, ja se vec bezmalo vise od 2 meseca mucim sa zacepljenim nosem, jakim mirisima, nos se bukvalno ne cisti, nista se ne izvadi ili rucno ili duvanjem u maramicu. Unosi totalnu nervozu u zivot, nesanicu.... ma blagi ocaj. Moram da pijem ksalol da bi nekako zaspao sto je za mene veliki sok jer sam kao bivsi sportista bukvalno gledao lekare jedino na tv-u. Kao svi tako i ja, koristim Nisita spreja i pantenol kremunzadnij 10 tak dana... Pa cak sam u takvom raspoloženja da cu uzeti i Panklav za koji kazu da je jak antibiotik... znam da je to van protokola ali ocaj je cudo... Nadam se da vi mozete nekako na ovaj nacin pomoci..... Hvala unapred

Ostavite komentar