1. Konstantan bol u grlu

  Pitanje broj: #140203

  Poštovani,

  Pre oko dva meseca sam imala jaku prehladu (zapušen nos, crveno grlo, kijanje, voda pa sekret iz nosa, bez temperature). Pila sam čajeve, vitamine i povremeno se inhalirala. To je skoro prošlo, a onda mi se odjednom vratilo u vidu opšte slabosti, umora, bola u grlu, srce je počelo da mi lupa i preskače, temperatura od 37-37,1. Popila sam kutiju i po Dovicina (na svoju ruku jer nisam bila u zemlji) i bilo je malo bolje, mada bol u grlu nije nestao. Po povratku sam otišla kod doktora, krvna slika (fe, crp, se, leukocitna formula) sve ok, bris grla i nosa na bakterije negativan, hormoni štitne ok, bila kod kardiologa jer mi je srce preskakalo te nedelje strašno-na uz prolaps mitralnog i trikuspidnog što sam znala i ranije i nosila sam holter-imala 700 sves, što nije ništa strašno. Od tada mi se sredilo srce, relativno ok je. Pošto smo mislili da je virus, radili smo analize na coksaki b, influencu a, b, parainfluencu, adeno, rsv, citomegalo i svi su negativni sada a sve sam ih nekad imala. Pre dve godine sam imala coksaki i tada sam imala simptome umora i temperaturu 37-37,1, a tada sam radila i epštajnbar i bilo je samo igg antitela (ovo navodim zbog trenutne situacije). Sve ovo vreme mene grlo boli pa prestane na kratko, i sve vreme imam slivanje iz sinusa (nekad žuto lepljivo, nekad providno) pa boli uveče i ujutro a preko dana ne, pa tako u krug. Sve ovo vreme pijem 1000mg vitamina c, ehinaceu, od skoro i propolis za decu, čajeve, ispirala žalfijom, inhaliram se fiziološkim i Pantenolom. Temperaturu sada nemam, samo nekad skoči na 37. Opet sam bila kod doktora, dala mi je Cefaleksin 2x1000mg. Tražila sam uput za otorinolaringologa, ali ona misli da nisam za otorinolaringolog već za imunologa (zbog temperature). Ne piju mi se antibiotici ako to nema smisla. Sliku mog grla Vam šaljem u prilogu, uvek me boli iza i oko resice, nikad to nije jak bol niti jako crvenilo već blago, i promukla sam po nekad. Ne pušim i ne pijem i nisam alergična na ove trave (radila test pre dve godine). 

  Odgovoreno: 12. 09. 2015.

Komentari na pitanje: #140203

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 22. 09. 2015.

   Poštovana,
   ja radim u gradskoj bolnici i morate se javiti na mail da vam zakažetem pregled jer slike su jedno a pregled nešto sasvim drugo.
   Pozdrav

  • Poštovana dr milošević, nisam pisala ovaj roman i fotkala grlo da biste mi rekli da se javim privatno kod vas na pregled, to znam i sama. Očekujem konkretniji odgovor pa vas molim da mi ili odgovorite ili prepustite nekom od kolega ko ima volje da to učini.

Ostavite komentar