1. Knedla u grlu

  Pitanje broj: #159104

  Imam knedlu u glru koja traje već godinu i tri meseca. Počeo sam da je osećam prošle godine u vreme prolongiranog (esktremnog) stresa koji je trajao duže od tri meseca. 
  Nikada nisam osećao nikakavu bol, samo osećaj da mi nešto stoji u grlu. Kada jedem ili pijem, tog osećaja nema, zapravo, to su trenuci kada se osećam najnormalnije, zato volim da nešto grickam (recimo kokice) jer onda duže vreme ne osećam knedlu. 
  Takođe, osecaj knedle nije uvek isti, nekada je jači (pogotovo ako sam u stresnoj situaciji), nekada slabiji, a ponekada gotovo i nestane. Dva do tri puta do sada, u poslednjih godinu dana, sam čak mislio da je knedla potpuno prestala, ali vrlo brzo, posle dan-dva, bih ponovo počeo da je osećam. 
  Osećaj knedle u grlu se pogotovo smanjuje kada se potpuno opustim, recimo kada legnem da spavam i tonem u san. Nemam nikakvih promena u kilaži i fizicki sam prilicno aktivan. Nikada nisam bio kod doktora u vezi ovoga, a ljudi oko mene su me ubedjivali da su to i oni imali i da je to samo od stresa. 
  Međutim, ja nikako ne mogu da se otmem sumnji da se radi o nečemu lošijem, kao sto je rak grla. Jedino što me sprečava da u to potpuno poverujem je mišljenje da bi za godinu i tri meseca, koliko to traje, taj eventualni rak već uznapredovao i pokazao druge simptome kao i da ne bi "dolazio i prolazio" već bio konstantan.

  Odgovoreno: 13. 09. 2018.

Ostavite komentar