1. Bol u uhu

  Pitanje broj: #151811

  Poštovani,

  Mama mi je pre mesec i po dana imala moždano krvarenje usled pucanja aneurizme. Ona je ok, kreće se normalno, stanje joj je stabilno, nema nekih neuroloških oštećenja, samo što je već nedelju dana malo boli levo uvo i malo se bol širi u donju vilicu. Išla je kod lekara koji je rekao da joj se nakupio cerumen i da baš u tom uvu ima veći čep. Isprane su joj uši i doktorka je rekla da je sve u redu da nema upale. Međutim, ona i dalje oseća neku bol u tom uvu i malo u vilici, pogotovo kada pije ili jede. Kaže da bol nije jaka, više neka neprijatnost i kao neki pritisak i ima osećaj kao da joj je to uvo toplije od drugog. Šta nam je dalje činiti i da li ta bol u uhu može ukazivati na nešto drugo, prošto ne znam kod kog doktora dalje da je vodim kad je kod orl lekara sve bilo u redu? Da li to može biti znak nekog neurološkog problema ili možda je moguće da je boli uho bez obzira što nema upale?

  Odgovoreno: 17. 04. 2017.

Komentari na pitanje: #151811

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 18. 05. 2017.

   Poštovana, uzmite uput kod svog lekara i zakažite termin kod mene u Domu Zdravlja. Možete mi se javiti i na privatni mail d.n.milosevic@gmail.com 

  • Već dva meseca se mučim sa bolovima u usima. Prvi put su mi prepisani antibiotici cefalexin dve kutije. Nakon popijene terapije bol je bio prisutan i dalje. Na kontroli nakon 7-10 dana mi je data druga terapija antibiotik klacid. Nakon popijene terapije upala je nestala ali je bol prisutan i dalje. Nekoliko nedelja nakon terapija i dalje imam periodične tupe bolove u usima nekoliko puta dnevno. Uradila sam bris grla, nosa i kompletan nalaz krvi i sve je u redu. Molim vas za savet, šta da radim i kome da se obratim? 
   Unapred hvala

Ostavite komentar