1. Zidovi leve komore blago hipertrofični, sportsko srce

    Pitanje broj: #133487

    Eho srca: situs solitus. Venke drenaže uredne. Na ias-u nisu uočeni hemodinamski znacčajni defekti. Perikardno masno jastuče 5,6mm. Av sklad. av valvule uredne morfologije pokreta. LK normalnih dimenzija i kontraktilnosti. Lvd=55mm fs=40% ivs=12, 4mm zz=11,4. lv massindex 61g/m2, 7 rwt 43% . Krvni sudovi na bazi srca uredne morfologije i protoka. Ao luk levi bez anomalija.

    Odgovoreno: 26. 12. 2014.

Komentari na pitanje: #133487

    • Poštovani, na ultrazvuku srca, detetu od 9 godina otkriven je "prolaps". Kontrola je zakazana za godinu dana. Poslaću vam izveštaj pa ako biste mogli da mi protumačite i bolje objasnite nalaz. Da li imamo razloga za brigu? Hvala unapred.

    • Poštovani, jako sam uznemirena i zabrinuta majka odojčeta od 4 meseca, pa Vam se stoga obraćam. Poslaću Vam izveštaj ako možete da pogledate i posavetujete jer je detetu predložena intervencija. Konstatovana je dijagnoza urođene mane po tipu koarktacija aorte. Unapred hvala.

    • Postovanje, U prilogu saljem nalaz uzv srca bebe po rodjenju. Mozete li nam reci da li je zabrinjavajuce, jer su nam u bolnici rekli da su to minimalne srcane mane i da bi trebalo zarasti do mjesec dana? Hvala unaprijed. Lp

Ostavite komentar