1. Upotreba Palitrexa

  Pitanje broj: #122610

  Poštovani,

  Već nedelju dana mi traje prehlada, praćena uobičajenim simptomima - suv kašalj, bol u grlu, curenje iz nosa, blaga temperatura. U sredu sam počela sa antibiotikom Palitrex pijem jednu (500mg) na svakih 12h pa se pitam da li je to dovoljna doza jer je apotekarka napisala 2x2 na 12h? Jedna kapsula sadrži 500mg cefaleksina. Da li sam ipak trebala uzeti po dve kapsule na 12h? Molim Vas za savet. Imam 30 godina i nemam baš iskustva sa antibioticima. 

  Odgovoreno: 23. 11. 2013.

Komentari na pitanje: #122610

  • Poštovani, od subote sve me boli grlo, ne mogu gutati, imam temperaturu i groznicu. Glava mi puca! Povraćala sam i bila kod doktora, a on mi je prepisao samo Paracetamol. Interesuje me da li smem na da pijem Palitrex 500mg, kao i koliko u toku dana? Osećam se veoma loše. Pozdrav i hvala.

  • pozdrav za vas.............moj problem..vec nekoliko dana prilikom mokrenja pece me mokracni kanal ali samo dok vrsim nuzdu...a posle ne..dali je to infekcija kanala i sta treba da uzimam...dali palitrex ili sta drugo......vec od juce sam poceo da uzimam PALISEPT i vec vidim da mi je bolje.......i i molim vas dali odredjena hrana ima uticaja na te infekcije......................HVALA..........

Ostavite komentar