1. Tumačenje očnog nalaza

  Pitanje broj: #149808

  Poštovani doktore, 

  Molio bih Vas za tumačenje mog očnog nalaza i Vaše mišljenje: Vod: 1.0 vod: 1.0 tod: 19 mmhg tos: 18 mmhg spalt ou: nalaz uredan f o u: pno kružne jasnih granica. Predeo makula b. O. Krvni sudovi normalnog toka i kalibra. Th/ kontrola iop.
  Hvala

  Odgovoreno: 28. 01. 2017.
  • Poštovani,

   U Vašem nalazu stoji da imate potpuno normalan nalaz, odnosno zdrave oči. Obzirom da se vrednsoti očnog pritiska kreću normalno do 20 mmhg (od 20 do 22 su sumnjive vrednosti), Vaš doktor Vam je preoporučio kontrolu pritiska.

   Pozdrav

Komentari na pitanje: #149808

  • Molim misljenje u pitanju je povreda oka nevidim na njega imam oziljak na oku posto sam imao 9 savova na roznjaci i posle imao traumacku kataraktu operisao i sad vidim. kroz maglu dal se jos moglo da se uradi nesto.

  • Pocituvani doktore, Dobila sam nalaz sa 12mmHg i 13mmHg za ocni pritisak ali doktorica mi nije merela pritiska. Dali je moguce da je to uradila kompjuterski,a da ja ne znam ili je samo taka izmislila rezultete? Molim vas za pomoc jer kapi koje stavam (neomicin+dexametazon) pise da zahtevaju redovna kontora ocni pritisak, a ona nije nista rekla. Jako sam zabrinuva. Hvala vam puno odnapred,

Ostavite komentar