Dr Marko Zlatanović

Doktor

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Marko Zlatanović, Doktor

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 52

 1. Dečija razrokost
  Pitanje broj: #152305

  Zdravo. 

  Ja imam 16 godina, a za mesec dana punim 17, pa me zanima sledeće, ja imam dečiju razrokost ili kako god se zove i takođe, malu dioptriju na levom oku, na kom sam i razrok. Kod mene razrokost uopšte nije toliko uočljiva, oči mi stoje normalno, vidim celo vidno polje desnog oka i pola levog. Ne znam kome da se obratim, ali znam i da leka nema. No, ja, može se reći, gledam kao normala osoba, ne smeta mi to toliko, gotovo uopšte, znači vidim onako lepo, sposoban sam za sve. Moje pitanje je vezano za lekarske preglede, tj. da li ću ja moći da prolazim lekarske preglede, jako me zanima za auto, b kategorija, da dobijem uverenje da sam zdrav i sposoban za vožnju auta?

  Odgovoreno: 02. 06. 2017.
  • Dr Marko Zlatanović

   Poštovani,

   Ukoliko je Vaša vidna oštrina zadovoljavajuća, a to znači da možete čitati brojeve na testu vida kod oftalmologa koji daje lekarsko uverenje, i ukoliko čitate više od 50% dobićete lekarsko uverenje da možete voziti auto i polagati za isti. Budite bez brige.

   Pozdrav

 1. Ablacija mrežnjače
  Pitanje broj: #152267

  Poštovanje, 

  Zanima me koliki je rizik od ablacije rožnjače (imam dioptriju oko -4, nemam nikakve promene na očnom dnu) prilikom vežbanja u teretani? Da li postoji način da smanjim rizik i koje vežbe da izbegavam? 

  Pozdrav

  Odgovoreno: 02. 06. 2017.
  • Dr Marko Zlatanović

   Poštovana,

   Moja uža specijalnost je baš hirurgija, kod ablacije mrežnjače. Minus dioptrija kao takva sama, povećava rizik od ablacije mrežnjače, ali to ne znači da sve osobe koje imaju minus dioptriju su pod rizikom. Ukoliko nemaš nikakve simptome, a to znači blicevi, sevanje ili pojava velikog broja mušica u vidnom polju, slboodno se bavi sportom koji želiš. I ako nema zvaničnih dokaza da bi to moglo škoditi, a verujem da bi se ti lakše onda osećala, izbegavaj vežbe gde pognutom glavom na dole podižeš teži teret.

   Moj lični stav je da su u tom pogledu najvažnije redovne kontrole očnog dna sa pregledom periferije očnog dna, za šta je neophodno otići kod specijaliste za hirurgiju očnog dna jednom godišnje.

   Pozdrav

 1. Strabolog Milena Vujanović
  Pitanje broj: #152119

  Poštovani, 

  Da li možete da mi predložite doktor strabolog vo Srbija t. E. Vo Belgrad se raboti za dete od 7 godini?

  Odgovoreno: 17. 05. 2017.
  • Dr Marko Zlatanović

   Poštovana,
   Obzirom da ste, koliko vidim, iz Makedonije mogu da Vam predložim odličnog strabologa dr Milenu Vujanović.
   Pozdrav

 1. Poštovani, 

  Nedavno sam primetila da moja ćerka (8 godina) ima kao neku tamnu tačkicu, bubuljicu na beonjači (u prilogu je slika). Nema problem sa vidom i ništa joj to ne smeta.
  Da li mi možete reći o čemu se radi, i koliko je to ozbiljno?
  Hvala unapred!

  Odgovoreno: 10. 05. 2017.
  • Dr Marko Zlatanović

   Poštovana,

   Kada se radi o deci nikada ne bih dozvolio taj luksuz da se izjašnjavam bez pregleda, tako da bi najbolje bilo da se dete klinički pregleda.

   Pozdrav

 1. Oticanje kapaka
  Pitanje broj: #151809

  Pozdrav,

  Oko 2 mjeseca imam problem sa očnim kapcima. Odjednom mi oteknu gornji kapci, a koža ispod obrva postane labava i spuštena. Povremeno mi otekne i gornja usna. 
  Infektivna mononukleoza mi je dijagnostikovana pre 4 meseca. Nedavno sam vadio krv i krvni nalaz je pokazao da je sve u redu.
  Molim Vas za savet i kom lekaru bi trebalo da se obratim?

  Odgovoreno: 07. 05. 2017.
  • Dr Marko Zlatanović

   Poštovani,

   Kapci su rastresito vezivno tkivo gde se često nakupljuje voda i dolazi do oticanja. To ne bi trebalo da Vas brine, proći će u narednom periodu. Otok se zna javiti ukoliko ste uzimali kortikosteroidnu terapiju. Proverite funkciju bubrega i idite do svog oftalmologa.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 52 pitanja