1. Korišćenje Pronizona kod upale očnog živca

  Pitanje broj: #151988

  Poštovani, 

  Pre dve godine mi je dijagnostifikovana upala očnog živca - perineuritis nervi optici. Još uvek imam problem sa njima. Ponekad mi se na sekundu pomešaju boje. Pijem Pronizon od kog se gojim, a i masti mi se jetra. Znam da zbog pomenutog stanja ne bih trebao da dižem ništa teško, ali me interesuje da li bih mogao da se bavim nekim sportom rekreativno?
  Moram se rešiti viška kilograma. Ograničavanje jela uz pronizonsku terapiju, gotovo da je nemoguće, jer mi upotreba leka otvara apetit. 
  Da li bih smeo da plivam sat vremena dnevno - tri puta nedeljno?

  Odgovoreno: 07. 05. 2017.
  • Poštovani,

   Koliko dugo koristite pronizonsku terapiju? Koliko godina imate? 
   Problem viška kilogrma bih stavio po strani jer za njega svakako ima rešenja. Mene brine činjenica da ste Vi već dve godne na pronzonskoj terapiji. Savetujem da uradite ponovo klinički pregled i potražite mišljenje još nekog lekara. 
   Stojim Vam na raspolaganju za dodatna pitanja.

   Pozdrav

Komentari na pitanje: #151988

  • Poštovani, pijem 5 mg pronizona na svaki drugi dan. Imam 34 godine i pijem ga jer mi je dijagnostikovana sarkoidoza pluća. Ne znam kako bih otišao na pregled jer ja ne uspevam stići ni kod doktora opšte prakse. Ne znam da li ste primetili da mi više u praksi nemamo zdravstvo? Mislite li da bih ja kucao ovde na forumu da mogu nekako stići do oftalmologa? 
   Sve je zauzeto po nekoliko meseci u napred.

Ostavite komentar