1. Bolovi u oku

  Pitanje broj: #150610

  Poštovani,

  Imam 27 god. Kao dijete sam nosila naočare zbog strabizma na desnom oku. Nosila sam ih svega godinu dana. Zadnjih par godina osjećala bih bolove u očima, pogotovu desnom. Radim na kasi svaki dan po 9 h i to sam prepisivala da je od kase. Imala sam još neke simptome. U petak, sad sam bila u Podgorici u klinički kod doktorice, snimala me, i na kraj mi rekla da nema pomoći. Da je to sve "zapeklo" i da mi nijedna operacija niti naočare ne mogu pomoći da povratim vid i pored strabizma koje imam. Da se javim neurologu zbog čestih glavobolja i pritiska u očima. Molim Vas za savjet, da li je moguće da ne mogu povratiti vid? Šaljem Vam dodatno i izvještaj. Molim Vas recite mi imam li šanse i šta treba da radim? Unaprijed hvala

  Odgovoreno: 28. 01. 2017.
  • Poštovana,

   Da li se vid na tom desnom oku pogoršavao u poslednje vreme ili je takav od rođenja?
   Ukoliko je takav vid od rođenja, radi se o ambliopiji. Ambliopija ili slabovidost se leči kod dece do uzrasta od 7 do maksimalno 9-10 godina. Nakon toga popravak vidne oštrine je gotovo nemoguć.
   Obzirom da imate glavobolje, a koliko iz izveštaja mogu da primetim očni pritisak je u redu i vidim da su Vam širene zenice a samim tim i utvrdjena tačna dioptrija, javite se Vašem neurologu.
   Takođe zbog glavobolja, saveotvao bih pregled vidnog polja.

   Pozdrav

Ostavite komentar