Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (84052)

  1. Postovani, Zdravstveni sam radnik i smatram da nam je Vada pomoc potrebna Hitno. Cerka 27 god. Erozivni gastritis. 2 god.lijecena na UKC BLuka...bezuspjesno. Beograd prof Dino Tarabar uvaxavajuci pretrage BLuke..uvodi terapiju u saradnji sa dr Trikos neuropsihijatrim. Stanje sa povracanjem krvi uslovilo je pad zeljeza na 1 mmol/ l. Prima injekcije ferum lek. Nema snage. Izmjenjali smo na stotine lijekova i preparata.Nije islo. Molim Vas ,ima sina od 6 god. Jedva uspijevam ostati sabrana da sacuvam posao. Pomozite da sto hitnije dobijemo kod Vas termin u Bijeljini. .........s postovanjem. .........Davorka Tepic

    Odgovoreno: 05. 08. 2021.
  1. Pošrovani, Imam hronični erozivni gastritis.Rradjena mi je gastroskopija, nemam heliko bakteriju niti neke nepravilnosti u želucu.Uzimani su i uzorci pri gastroskopiji,i to je sve u redu. Tegobe imam,u vidu mešavine gorčine i kiseline,i to traje već vise meseci.Terapija mi je Rupurut tabl.i pred spavanje Riopan gel.Ja i dalje imam tegobe. Zanima me koliko košta pregled kod Vas,zajedno sa gastroskopijom.Srdačan pozdrav!

    Odgovoreno: 05. 08. 2021.
    • Ako imate osecaj gocine pored osecaja kiseline, to ukazuje da najverovatnije imate bilijarni gastritis, to je oboljenje koje se odlikuje time da zucne soli iz tankog creva ulaze u zeludac i idu gore ka jednjaku, izazivajuci gorcinu. Ukoliko Vam je gastroskopija korektno uradjena i uradjena nedavno nema potrebe da se ona ponovi, vec treba odmah preduzeti lecenje.

  1. Postovani, imam bol u donjem levom delu stomaka. Otprilike gde mi je jajnik i od pupka ukoso levo jedno pet cm. Po pritisku bol se siri na gore prema bubregu i ispod rebara. Stomak nije otecen. Kad pritisnem desnu stranu stomaka javlja se bol u levoj, a u desnoj nema bolova. Poslednji ciklus mi je bio redovan. Interesuje me da nije u pitanju mozda cista jajnika ili nesto s debelim crevom

    Odgovoreno: 04. 08. 2021.
    • Savetujem vam da se, ukoliko se radi o bolu koji duze traje, prvo javite na pregled ginekologu, a ako nema ginekolo[kog oboljenja koje bii moglo biti uzrok bola, da ona konsultujete gastroenterologa.

  1. Poštovani,

    bio sam na gastroskopiji radi bolova u gornjem abdomenu. Nalazi su sledeći:

    Jednjak - uredan nalaz Želudac - masa guste žuči prekriva sluznicu koja je upalno promenjena Dvanaesnik - upalne promene do papile

    Također sam bio i na ultrazvuku abdomena gdje je utvrđeno da je žučna kesa u potpunosti ispunjena muljem.

    Doktor je prepisao tablete (Emanera 40 i Colospa) koje nakon mesec dana nisu pomogle. Uz strogu žučnu detu i izbjegavanje kave stanje je dovedeno do laganog osećaja težine u želudcu, nema više napadaja kao prije.

    Moje pitanje glasi, što mogu učiniti kako bi i taj osjećaj težine u želudcu nestao i kako bih ponovno mogao početi piti kavu redovno jer osjećam velik manjak energije otkako ne pijem kavu?

    Doktor je spominjao uklanjanje žučne kese kao rešenje. Ima li to smisla? Jedan poznanik je razvio žučni refluks kao posledica uklanjanja žučne kese pa sad meni nije jasno kako bi to meni moglo pomoći.

    Hvala!

    Odgovoreno: 04. 08. 2021.
    • Tesko mi je da bez pregleda kazem o cemu se kod Vas radi, ali je Vasa primedba da bi posle operacije zucne kese kod Vas moglo doci do pogorsanja tacna. Vi vec sada imate dosta zuci u zelucu, sto je uoceno tokom gastroskopije, te je moguce da bi se posle uklanjanja zucne kese kolicina zuci u zelucu jos povecala. Odstranjivanje zucne kese bi kod Vas moglo da dovede i do nezeljenih posledica poput proliva koji se ponekad javljaju u ljudi kojima je operativno izvadjena zucna kesa. 

  1. Pozdrav. Imam 22 godine, aktivan kao osoba. Imam problem vec 3 meseca sa neformiranom stolicom kasastom/prolivastom jednu do dve na dan. Isao sam na pregled kod gastroenterologa i radjena mi je gastroendoskopija i ustanovljena mi je dispepsija. Pio sam nexium i multilak tablete, a od mesec i po dana pijem i Rudakol tablete, to sve propisano od gastroenterologa, ali sve uzalud, nista ne pomaze. Molim preporuku za lecenje i neki lek. Hvala unapred! Srdacan pozdrav!

    Odgovoreno: 04. 08. 2021.
    • Svaki proliv koji traje duze od mesec dana iziskuje ispitivanje. Potrebno je za pocetak da date stolicu na pregled za parazite, kao i koprokulturu, ukoliko su ti rezultati negativni dolaze u obzir dalja gastroenteroloska ispitivanja da bi se utvrdio uzrok proliva.

Prikazano 16-20 od ukupno 3358 pitanja