1. Potvrđene kandida i helikobakter

  Pitanje broj: #142204

  Uradila sam nalaz stolice na kandidu, koji je pokazao da je izolovana kandida u malom broju. Krvna slika mi je jako dobra ali mi je konstatovana i helikobakterija u želucu. Čitajući određene forume, prilično sam se uplašila, jer naglašavaju da je opasno samim tim što je gljivica kandida potvrđena. Katkad imam prolive, ali često gasove. Iako znam da je kandida redovan stanovnik ljudskog tijela, imam li razloga za brigu i da li treba da pristupim dijeti protiv kandide? 

  Odgovoreno: 01. 12. 2015.
  • Poštovana,
   U analiziranom uzorku stolice nadjena kandida albicans u malom broju. U nekom drugom, možda ne bi bilo tako, ukoliko imate smetnje koje opisujete. Vi verovatno imate crevnu kandidijazu koju treba lečiti. Koji će režim lečenja primeniti, a potom i kontrole, odrediće vaš gastroenterolog. Tom prilikom porazgovarajte s njim i o Helicobacter pylori (koliki je klinički značaj u vašem slučaju, predlog terapije i kontrola) .
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #142204

  • Isti problem i dijagnoza.prepisani od lekara antibiotici.dijetu drzim ali svakim danom gubim tako tezinu.a nisam jos krenula tetapijom

Ostavite komentar