1. Stalni sekret u grlu

    Pitanje broj: #134107

    Za gastrologa:
    Poštovani, imam 22 godine, unazad 6, 7 godina imam prisutan stalni sekret u grlu, kasljucam povremeno, kada pojedem nesto 20ak minuta nakon toga podrignem par puta, osećam sažvakanu hranu u levom delu grla. 
    - Kod ORL specijaliste u Domu zdravlja rečeno mi je da su mi krajnici malo uvecani, ali zdravi i vrše svoju funkciju, (moram napomenuti da sam tokom ovih godina nekoliko puta vadio briseve, kompletnu laboratoriju, snimao pluća itd zbog operacije devijacije nosa, zaposlenja itd) Dobio sam terapiju Gelomyrtol Forte 3x1 i najverovatnije posle toga snimanje sinusa. 
    - Molim vas možete li mi reći da li moji simptomi mogu biti povezani sa refluksom ili tome slično s obzirom da nemam gorušice, nemam nikakvih drugih tegoba sem tog sekreta u grlu i kašljucanja, podrigivanja po nekad koji me jako nervira i šta bi mi vi preporucili da uradim vezano za gastrologa u smislu pregleda, pretraga?
     Hvala najlepse. Srdacan pozdrav.

    Odgovoreno: 19. 01. 2015.
    • Poštovani,
      Opis vaših tegoba upućuje i na potrebu ORL pregleda, a potom i na potrebu pregleda jednjaka. To se radi endoskopski i rtg - pregled s kontrastom i aktom gutanja. Jer koliko vidim ostale razloge ste već ispitivali i isključili. Još nešto - da li ste skloni veoma brzom konzumiranju hrane (kojom prilikom se obično i naguta i dosta vazduha) a što je danas dosta često? Ne bi bilo loše, obzirom na dugotrajnost i intenzitet smetnji, da sa svom dosad. Dokumentacijom obavite konsultativni pregled
      Pozdrav

Ostavite komentar