1. Pitanje broj: #198938

    Pozdrav, imam kondilome otprilike godinu dana, na početku sam ih skinuo laserskim putem, ali su se vratili, onda sam koristio melem koji nije bio puno od pomoci. Doduse smanjili su se tada, ali vremenom su se povećali i ima ih više. Moje pitanje glasi, da li se moja žena svaki put ponovno zarazi virusom ili ne? Da li će virus iz tela nestati za godinu dana (kada isteknu 2 godine) ili odbrojavanje kreće nakon poslednjeg seksualnog odnosa? Ovo za 2 godine sam rekao, zato što sam pročitao na više stranih stranica, da virus HPV nema leka i da izlazi iz tela nakon 2 godine.

    Odgovoreno: 10. 06. 2022.
    • ako koristite kondom,HPV se neće prenositi.  A posle nekog vremena će imunski sistem eliminisati virus kod imunokompetentnih osoba.Lokalna primena 0.5%podofilin može biti efikasna(lokala primena 2x dnevno, 3 dana, 4.dana pauza, pa ponavljati ciklus više puta)

Ostavite komentar