1. Pitanje broj: #195657

    Postovani doktore, Hepatitis B. 4 godine sam na terapiji zeffixom, do sada transaminaze u normali. Radjen je PCR DNK avgusta meseca i negativan je, zatim Markerski status i pise da su antitela na hbsag 3,10 mlU/ml. Juce sam bila kod svog infektologa u Nisu i prekinuo mi je terapiju. Kaze da je stvorena serokonverzija i da se virus uopste ne detektuje u jestri, i trazi da se aprila opet uradi PCR DNK i transaminaze. E sad, mene zanima, zar nije logicno da se nastavi terapija dok se ne ocisti skroz? Da li ce po ponovnom pcr testu biti i negativan hbsag? Hvala

    Odgovoreno: 25. 03. 2022.

Ostavite komentar