1. Pitanje broj: #189690

    Poštovani, Nedavno mi je otkriveno da sam zaražena virusom kovida 19. Od terapije uzimam vitamine i prepisali su mi antibiotik Panklav. Nakon drugog dana konzumiranja antibiotika promenila se boja stolice i postala zelena. Da li je to normalna pojava ili je neki drugi razlog promene u pitanju?

    Odgovoreno: 18. 10. 2021.
    • Taj Panlav vam ne može ništa pomoći, kao ni vitamini, a zelena stolica ukazujeda je obojena biliverdinom, jednim od metabolita žuči, što govori da je poreklom  iz tankog creva, da nije stigla da se u debelom crevu oboi braon, sterkobilinogenom. Ako je kašasta, onda se to možda može povezati s antibiotikom. Svakako je benigna pojava.

Komentari na pitanje: #189690

    • Želim samo da se nadovežem na svoj komentar nakon Vašeg odgovora u vezi kovida. Prepisali su mi Pankval zbog povišenog CRP, mislite li da taj antibiotik ne pomaže, da li da prekinem sa terapijom? Iskreno meni je bolje od kad sam krenula da ga uzimam, ne kašljem kao ranije i ne zamaram se, a vidim da su terapije svima iste koji su zaraženi kovidom, svi dobiju vitamine i antibiotik. Da li postoji neki drugi vid izlečenja?

Ostavite komentar