1. Pitanje broj: #189212

    Pozdrav Postovani doktore, zamolio bih vas ako moze da mi odgovorite na par pitanja, krajem 2019 sam dobio izrastaj na glansu polnog organa, na pocetku je bila samo crvena tackica koja se kasnije povecala i postala braonkasta, tokom pojave te tackice imao sa svrab, posto nije prolazila posjetio sam dermatovenerologa ordinaciju, doktorica mi je napisala dijagnozu dg. obs. condyloma accuminatum, pored toga je napisala da bih trebao obaviti hpv tipizaciju, otisao sam u jednu privatnu laboratoriju i obavio sam hpv genotipizaciju na visoko, srednje i niskorizicne tipove, rezultati su dosli kao negativni, taj izrastaj ili kondilom sam uklonio pomocu octa, i od tada nisam imao nikakve nove izrastaje. Mene zanima da li je moguce da je nesto drugo u pitanju? Ako nije da li sam zarazan tokom citavog zivota, i da li je kondom dovoljan da se virus ne prenese? U prilogu vam saljem i sliku te promjene sto sam imao: https://m.imgur.com/a/f2Xi2HC Unaprijed zahvalan. Srdacan pozdrav.

    Odgovoreno: 07. 10. 2021.

Komentari na pitanje: #189212

    • Znaci virus ostaje tokom citavog zivota u slucaju kada osoba jednom dobije kondilome

    • Znaci virus ostaje tokom citavog zivota u slucaju kada osoba dobije kondilome?

Ostavite komentar