1. Pitanje broj: #188055

    Poštovani, imam stafilokoku u nosu 80 posto za sta pijem vec par dana antibiotik. Medjutim uzasno me bole skocni zglob I ručni zglob I malo još kosti, I temp mi je porasla na 37,5. Prokalcitonin mi je 0,098, a pre 2 dana mi je bio 0,052. Da li imam neku infekciju kostiju, zglobova ili nešto tog tipa, sta dalje da radim?

    Odgovoreno: 13. 09. 2021.
    • Blago povišenoj temperaturi, bez posebnih organ specifičnih simptoma, razlog je najšešće neka bezazlena virusna unfekcija, a nalaz u brisu nosa je klinički bezkoristan, ne postoje indikacie da s euiopte radi, osim epidemioloških ( kada dete kreće u vrtić, ili prilikom prijema trudnic eu porodilište, npr)ništa od nabrojanog nemate, antibiotik vam ne može pomoći, a zašto ste uopšte radil PCT i počijrm savetu

Komentari na pitanje: #188055

    • Nevena Kovac 13. 09. 2021.

      Pa imam u po licu nesto sto lici na bubuljice, bas dosta, i na usni, ali izgleda da je i to stafilokoka, tako su mi rekli u kovid ambulanti her me sa temperaturom nigde ne puštaju, nisu mi radili bris koze/bubuljica na početku a sad sam pod antibiotikom, pa ni ne moze, pa se plasim da nije došlo do kostiju, posto me ti zglobovi bas bole, ili neke dalje infekcije tom baterijom.

Ostavite komentar