1. Pitanje broj: #187645

    Poštovani dr Jeftiću,molim Vas da mi odgovorite .Naime,zadnje vrijeme se osjećam vrlo slabo ,malaksalost usled nedavnog prevelikog preznojavanja,zamora pri hodu i pri setnji p sam imala jaci bol u grudnom košu poput eksplozije i jedva sam se kući vratila od cudnog osjecaja u tijelu i nesvjestice.Od tog trenutka preobilno znojenje je prestalo (inace se nikad ne znojim i slabo kad se zamorim i u brzom hodu sve do nazad nekih 25 dana kada je to pocelo) .Dr ovamo trvde da je to Angina Pektoris vec nekolika puta . Ja se i dalje osjećam vrlo čudnovato i malaksalo.Sve što su mi odradili jeste testovi na Kovid (prije svega to ovde se mora ako posumnjaju) uradrna su :2 brza i jedan Psr NEGATIVAN.za 7 dana sve.Uraden mi je Ekg ,vele nista drugo do Ang.Pektoris po svemu .Uradena mi je krvna slika i ona me najvise brine jer preksinoc na prijemnom na pregledu usled moje prevelike malaksalosti i poslali su me na prijemno bolnice da vide o cemu je rijec.Krvna slika rekli mi dobra ,rekose i vratise kuci. No ja slucajno danas uzmem da vidim nalaze ,odmah mi u oči upade LEUKOCITI 10,64 NEUTROFILNI GRANULICITI 7.835 NEUTROFILNI GRANULOCITI %75.11 Ostalo iz Leukocitne krvne slike dve je u redu.A prije 10 dana kad du mi vadili nakaze Leukociti su bili 3.5. MOLIM VAS ,KAKVO TO OBOLJENJE MOŽE BITI USLED POVEĆANIH LEUKOCITA I GRANULOCITA (koje ovde dr nijesu nit' komentarisali nit' pridali značaj.A pošto mene boli a ne njih pridajem značaj ja. Inače drugi nalazi su ok osim:

    • GLUKOZA : 6.03 (pocećano)
    • KREATININ KINAZA MB (CK.MB) :30 49 ( povećano)
    • NATRIJUM :133.99 (smanjen)
    • HLORIDI :93.42 (smanjeno) Eritrocitna krvna slika uredna (ERITROCITI SU 4 .538
      • CRP : 0.66 (NORMALAN)
      • D-dimer :0.36 ( normalan)
      • TROPONININ 1.6 (normalan) itd. MOLIM VAS : USLED KOJE BOLESTI DOLAZI POVECANJA LEUKOCITA U KRV? srdačan pozdrav i hvala !!!

    Odgovoreno: 02. 09. 2021.
    • broj leukocita u perifrno krvi se,  kod zdravih odraslih osoba,kreće u rasponu od 4-10 hiljada/mikrolitar, tako da vi nemate nikakvo značajno povećanje, kao što ni povećanje procenta/broja granulocita nie značano povećan. Samo vam je malo povišen enzim povezan sa srčanim mišićem. Možd je ipak potrebno uraditi kardiološki pregled, pod sumnjom na mioperkarditis, koji je najčešče  virusne etiologije

Ostavite komentar