1. Pitanje broj: #185244

    Poštovani Profesore,prvo da se zahvalim na odgovoru.Cerka je dobro,nema problema nikakvih,nema tem.,nema mučninu,nema ništa po koži.Kaze da je grlo još malo muči,čuje se da joj se glas malo promenio.Sirup još sutra ima da popije.Ja sam pogrešio kad sam vam napisao koji je sirup u pitanju.Dobila je cefaleksin.Urino kultura sterilna,radili smo i test na boreliju,negativan je,ali to je bilo 2 sedmice nakon ujeda,što je verovatno rano?!Radili smo ga pre terapije antibiotikom.Supruga je zakazala za sutra kod infektologa u našem gradu,pa ću vas obavestiti ,ukoliko zelite,sta joj je rekla.Puno pozdrava i još jednom hvala na odgovoru i interesovanju.Pozdrav!

    Odgovoreno: 06. 07. 2021.
    • Prerano ste radili test, a testiranje na boreliu se ne preporučuje onima koji nemaju simptome bolesti. iz prostog razloga što se seropozitivni asimptomatski ne leče. Cefaleksin nije lek za boreliju, ali to sada nije ni važno, važno je da je dete dobro

Komentari na pitanje: #185244

    • Predpostavio sam i ja da je prerano,ali valjda što su u strahu velike oči.Imali smo prošle godine sl.siruaciju,početkom novembra,isto krpelj. Bili smo kod jedne naše doktorke,koja je moj izabrani doktor,i dala joj je odmah nakon vađenja krpelja,tj.sutradan,cefurox basics 10 dana 2x dnevno. Na pola terapije su počeli prolivi,svakim danom sve gori skoro 10 stolica dnevno sa primesama krvi sluzi gnoja. Katastrofa. Nakon terapije i 3 sedmice nakon ujeda doktorka nam je rekla da uradimo test koji je bio negativan. Cerkin pedijatar je rekao da oni ne daju nista osim u slucaju da se pojave krugovi u obliku mete,i tada dobija antibiotik u trajanju od 10 dana. Tako nam je rekao kad smo bili na pregledu pre 3 sedmice zbog krpelja.Izvinjavam se još jednom na opsirnosti,ali puno su nam značili vasi odgovori. Praticemo dalje kako će se odvijati. Ako imate još neki savet,rado ćemo poslušati.

Ostavite komentar