1. Pitanje broj: #184724

    Spoštovani,

    nivoji protiteles strokovno niso priznani kot dokazilo o prebolelosti Covid in se na osnovi tega potrdilo ne sme izdajati, ker je to strokovna napaka.

    V primeru, da je v času prebolevanja žena obvestila osebnega zdravnika (kot je to navodilo že ves čas epidemije), je ta to zabeležil v kartoteko in jo napotil na PCR ali se odločil, da jo vodi kot pozitivno brez brisa. Na osnovi takšnega zapisa v kartoteki, se lahko izda potrdilo o prebolelosti pri IOZ, ki vodi njeno kartoteko. Tekst gore, mi je napisala doktorica Dali je istina, da dokaz proti tjela nije stručno priznana metoda za dokaz prebolevnosti Covid 19? Dali je sto strokovna greška, ako ti doktor napiše potvrđo, da si g preboleo? Srdačan pozdrav in budite zdravi. Sonja Očišnik

    Odgovoreno: 23. 06. 2021.
    • corona cvid19-SARS 2 specifična antitela jesu dokaz da je neko bio,ili 1. u kontaktu s virusom (dakle bio inficiran, bilo kao asimptomatska , ili simptomatska infkcija), ili  je 2. vakcinisan. Bez pozitivnog PCR testa na početku infekcije , odnosno potvrde infekcij specifičnim antitelima posle oko 14 dana od počtka simptoma, može se samo sumnjati na covid19.

Ostavite komentar