1. Pitanje broj: #183630

    Poštovani.Molim Vas za pomoć.Evo nekoliko dana mi je otecen Limfni čvor ispod lijeve vilice.Jezik je nekako zadebljan,tamo blizu korijena đe su krajnici ( koje inače nemam jer su u djetinjstvu operisani),stezanje u vratu sa prednje strane,kašalj,promuklost povremena,nos koji konstantno curi i bolove iza grudne kosti.Doktorima nasim sam isla vec nekoliko puta ali bez rezultata jer kako pomenem bol u grudima odmah me provedu kroz kovid ambulante i testiranja i posto tu nista ne nadu vrate kuci toboz sve ok a nije ok jer mi se ovo picelo pojavljivati po malo od februara 2020 godine ,pa u junu pa septembar ,a od Nove Godine 2021 mislim da je vise od 15 puta se ovo pojavilo cak i zlijezde neje su znale izaci i sa zadnje strane vrata kod vratnih prsljenova i na na zatiljku lobanje pri dnu.Molim Vas ,kojem specijalisti trebam uput traziti od izabranig dr jer od ovih nasih ovde Starobarskih "veljih"strucnjaka koristi nema stalno se to vrti u krug a bolest napreduje.Inace pluca su Rtg uredna a Krvna slika u redu osim Holesterol povecan i Tsh hormon.Molim za savjet jer se plasim da se od ovoga nesto ne iskomplikuje pogotovo sto kasljem id skoro a rezultata na pregledima nema samome vrte u krug dr opste prakse 》Kardiolog 》Intrernista 》 Kovid ambulanta i sve kod njih uredno ali za dalje ispitivanje ili specijalistu ne pominju.Molim Vas kojem Specijalisti trebam poci da li Endokrinologu ,Pulmologu,Orl ... Hvala unaprijed i izvinjavam se za ovoliko pisanje.

    Odgovoreno: 29. 05. 2021.
    • Opis bolesti liči na neki rinofringitis, laringitis, a bolovi za grudne kosti mogu biti zbog traheitisa,  s reaktivnom regionalnom lmfadenopatijom, što sve najčeđće virusi izazivaju, reše bakterije-ako nemate povišenu temperaturu, nemojte se brinuti, sačekajte, verovatno ćespontano proći. jO uradite biohemijsk analiz u ravcu zapaljnja, sedimentcija ritrocita, CRP, prokalcitonin

Komentari na pitanje: #183630

    • Snezana Pupovic 29. 05. 2021.

      Postovanj dr Jefticu ,hvala Vam od srca na odgovorima i Bog Vam svako dobro dao ,i Vama i Vasim bliznjima. Sad makar znam sta činiti. Inace temperaturu nemam ali groznicu dobijem (ono hladno mi a temperatura uredna). Hvala jos jednom.

Ostavite komentar