1. Pitanje broj: #182304

    Poštovani,

    Pre 11 dana sam imao rizican seksualni odnos došlo je do pucanja kondoma na kraju odnosa od trenutnog šoka nisam siguran da li je kondom pukao u toku čina ili nakon prilikom uklanjanja istog. Jako sam zabrinut mogucem riziku od hiv infekcje. Pokusavam da ispratim simptome jer za test je još uvek rano. Testiracu se odmah nakog 4 nedelje od izlaganja. Siguran sam da hiv virus pre toga nisam imao jer sam pre tog izlaganja imao potvrdan negativan elisa test.

    Od prvog do petog dana nakon izlaganja sam imao povraćanje i dijareju. Jaku dehidrataciju suva usta i blago upaljeno meko nepce.

    Od trećeg dana do danas imam blag low back pain nakon ustajanja koji prodje ubrzo u toku dana.

    11 dana nakon buđenja mi se pojavio blagi osip na vratu koji je prosao u roku od 30 minuta.

    Od laboratorijskih nalaza nakon trećeg dana došlo je do blagog pada limfocita 22%. Četvrtog dana limfociti su bili 23% a petog dana 29%.

    1. dana radio sam ultra zvuk pazuha, prepona i vrata gde nisu uocene promene na limfnim žlezdama. Takođe sam radio analizu krvi i biohemijske analize i urin i sve je bilo u granicama normale.

    Telesna temperatura je normalna. Upalą gala i suv kašalj nisu prisutni.

    Svestan sam svoje paranoje ali neke stvari se teško kontrolišu. Zanima me da li su ovo simptomi akutne hiv infekcije, i da li moguće da se pojave odmah nakog rizičnog izlaganja?

    Odgovoreno: 27. 04. 2021.

Ostavite komentar