1. Pitanje broj: #176847

    Postovani, mama je pocetkom januara pocela da kaslje, ima jezu, blagu temperaturu ( koja je ubtoku dana isla do 37.3 ali se spusti popodne).. nakon sto joj je dr iz doma zdravlja dala amoksicilin kako je i dalje kasljala odvela sam je u kovid bolnixu gde je na testu bila negativna na koronu ali joj je ustanovljena pocetak upale pluca ( dok sam ja simptome dobila posle nje a bila sam pozitivna)..nakon 2 ture antibiotika pluca su joj sada u redu medjutim njoj se i dalje oko podneva pojavi ta temperatura koja ide do 37.4 pa posle padne na normalnu i vidim da se onako trudi da iskaslje nesto vise mi je to krkljanje ali nema sekreta. Uradjen joj je kontrolni nalaz krvi ( crp i ldh su u redu ( ldh je bio povisen pa je pao nakon antibiotika).U kovidu su mi rekli da se to javlja od korone i da joj dajem vitamine i minerale. Da li ye slazete ili je ovo razlog za brigu? Takodje kada smo radili kontrolne preglede prvi put joj je uradjen d dimer koji je bio povisen ( 2390, ona ima 76 godina) pa sam dobila 5 inekcija fraksiparina da joj dajem, na kontroli je bio 1260 i dobila sam jos 2 inekcije i nakon nedelju dana kontrola a so tada da pije lek plavix. Molim vas za vVase misljenje u pogledu njenog stanja i terapije. Unapred hvala

    Odgovoreno: 13. 01. 2021.
    • Verovatno je ipak imala covid19, što bi se moglo dokazati pozituvnim IgM i IgG antitela na SARS Cov2, ELISA testom. FRaxiparin potkožno 2 x dnevno po 0.3-0.4 i.j, 10-14 dana, zbog rizika od tromboembolijskih komplikacija

Komentari na pitanje: #176847

    • Aleksandra T 25. 01. 2021.

      Doktore hvala Vam puno. Nakon terapije fraxiparinom da li mama da nastavi koriscenje plavixa ( koji joj je prepisan od strane neurologa jer joj je u novembru dijagnostikovano - hronicni lakunarni infarkt desne mozdane henisfere) ili pak cardiopirina jer mi je dr u kovid ambulanti rekla da se za koronu daje iskljucivo cardiopirin? I da li da joj dajem paracetamol za te temperature do 37.5 ili da pustim da se org.sam izbori sa njima? Hvala unapred na odgovoru

Ostavite komentar