1. Pitanje broj: #176408

    Uvaženi doktore Jevtoviću,

    6 sedmica od infekcije covid 19 virusom imam određene tegobe - glavobolje blagog do umerenog intenziteta, srednja malaksalost, temperatura do 37 stepeni, kašaste i prolivaste stolice (do dve dnevno) koje često sadrže krv, bez sluzi, kao i bolove u donjem segmentu stomaka, tačno deo između kukova, koji se javlja nekad spontano i kratko traje, a obično prilikom uzimanja hrane, tečnosti ili par minuta po obroku, Ponekad bude i čvrstih stolica. U dva navrata tokom decembra sam uzimao metronidazol, redovno pijem probiotike (prvo duobiotic, potom bulardi koji i dalje koristim), od sredine decembra i Colospa retard. Ne čini mi se da mi je terapija pomogla. Stolica na viruse, parazite, gljivice i c.diff negativna, gastroskopija ukazuje na gastritis. Sledi mi kolonoskopija ubrzo, a očekujem i rezultate imunološke analize krvi na antitela kod autoimunih bolesti.

    Tegobe koje opisujem su gotovo svakodnevne, dan-dva budem bolje, a onda se sve vrati na isto. Stolica takođe s vremena na vreme bude malo bolja. Poslednja kks laboratorija rađena 4.12. i bila je u redu, tegobe se nisu pogoršavale. Covid infekciju sam imao od 15.11-29.11. Tada su simptomi bili blagi kašalj, temperatura 1.5 dan do 38 stepeni i bolovi u kostima. I dalje nemam čulo mirisa. Imam 24 godine, generalno dobrog opšteg stanja i bez hroničnih bolesti. Ponovo sam testiran 27.12. PCR testom na covid 19, test negativan.

    Molim vas za komentar kao i informaciju o tome može li covid biti okidač za neku inflamatornu bolest creva ili je ovo posledica infekcije koja će se vremenom povuči.

    Puno pozdrava i srećni praznici, M.

    Odgovoreno: 03. 01. 2021.

Ostavite komentar